Vaske-trick til malerrullen – forlæng levetiden!

Jeg ser desværre alt for ofte at gode malerruller går til spilde pga. dårlig eller helt manglende rengøring. Med denne artikel vil jeg kort vise hvordan du kan få din gode malerrulle til at holde i mange år.

 

Hvilken malingstype?

Først skal du gøre dig klart hvilken type af maling du har brugt. Sagt på en anden måde: Har du brugt vandbaseret eller oliebaseret maling? I det fleste tilfælde har du brugt en vandbaseret maling og derfor skal du vaske malingen ud med almindelig vand. Hvis du har brugt oliebaseret maling, så vil jeg faktisk anbefale dig blot at aflevere din malerrulle på genbrugsstationen sammen med dine tomme malerspande, da en afvaskning vil kræve en del terpentin hvilket hverken er godt for miljøet eller din pengepung. OK! Du er vist med på, at denne guide gælder for vandbaserede malingstyper ;-) .

Rindende vand

Når du skal vaske din malerrulle ordentligt, så skal du sørge for, at have adgang til rindende vand og gerne varmt vand. Når du står med malerrullen der er fyldt med maling, skal du presse malingen ud med hænderne mens vandet rinder ned i rullen. Dette fortsætter du med til vandet begynder at være nogenlunde rent. Nu er du klar til næste skridt, som er det egentlige trick.

Det gode trick

Nu har du fået vasket din malerrulle rimelig ren for maling, men den er plaskvåd af alt det vand du har brugt og som malerrullen har optaget. Derfor skal du tørre den, ellers vil den tørre så hårene klumper sammen og så vil rullen altså blive ringere eller ubrugelig.

Du skal ganske enkelt tørre rullen ved hjælp af centrifugalkraften – ja, det lyder så voldsomt igen, men jeg kunne simpelthen ikke finde på noget bedre ord . Du skal blot få rullen til at dreje hurtigt rundt, så den kan smide alt vandet. Det strinter lidt, så sørg for at gøre det et sted der kan tåle det, fx på græsplanen.

Det er lidt vanskeligt at forklare med ord, så jeg har lavet en video hvor jeg forklarer det hele i. Du kan se den her:

Jeg håber du kan bruge tricket og på den måde spare på miljøet og på pengepungen.

 

Læs også: Lige nu er der LDS-rabatter hos Malgodt på alle malerprodukter. Se mere her.

Del det:

Om Kresten Kjær Larsen

 Kresten Kjær Larsen

Hej jeg hedder Kresten Kjær Larsen. Jeg er malermester og ejer af online farvehandlen Malgodt.dk. Jeg har været selvstændig siden 2007 hvor jeg startede mit første malerfirma "MK Spartel og Maling". Jeg skriver artikler til Lav-det-selv.dk fordi jeg elsker at dele ud af min erfaring, og fordi jeg synes at det er vigtigt at man får mulighed for at udføre de rigtige behandlinger. Har du en idé til en artikel jeg skal lave? Skriv endelig til mig - jeg vil hellere end gerne lave en artikel om netop dit spørgsmål. Held og lykke med projekterne. Mvh Kresten