Sådan lapper du huller i savsmuldstapet

Huller fra skruer og rawplugs kan være svære at skjule igen - især i savsmulstapet! Se malerens simple trick til at skjule hullerne perfekt.

 

Vi får ofte spørgsmål om hvordan man lapper hullerne i savsmuldstapet på en god og pæn måde. Derfor har jeg lavet denne lille miniguide, som du kan bruge når du lige skal have opfrisket hvordan man lapper hullerne fra rawplugs eller lignende. 

Først vil jeg forklare hvorfor du IKKE bare kan spartle over med almindelig spartel eller polyfilla med en spartel.
Som man kan se på billedet er der en grov struktur i savsmuldstapet og det er denne struktur der gør det vanskeligt at lappe huller, da man ikke kan spartle direkte over tapeten.

Hvis man spartler et hul ud med en spartel og fx polyfilla, så vil det område man sparter blive glat, og dermed forsvinder strukturen fra savsmuldet i tapetet, og det er netop det vi skal undgå. 
Der findes faktisk spartelmasser hvor der er savsmulds blandet i, men disse spartelmasser virker altså ikke optimalt og man kan stadigvæk tydeligt se hvor der er spartlet. 

Hvordan gør man og hvad skal man bruge?

Dette skal du bruge:

  • En fugepistol
  • En fugepatron med almindelig acrylfuge til maling

Sådan gør du:
Du tager din fugepistol med fugepatronen i, skubber fugemasse ind i hullet, således det buler en smule ud af selve hullet. Derefter former du fugemassen stille og roligt med en finger således det ligner strukturen på savsmuldstapeten – og tro mig, når det bliver malet over, så kan du ikke finde hullerne igen. 

Det er helt tosset, men det er virkelig enkelt og tager ikke nær så lang tid som at spartle hullerne. Har du ikke lige fugemasse og fugepatron, kan du også godt bruge tykt oprørt polyfilla eller en letvægsfiller og fylde hullerne med fingrene – IKKE en spartel

Jeg forklarer det meget klart i videoen herunder, så tjek den ud, så er du helt med på fremgangsmåden – den tager kun 50 sek. 

 

Læs også: Lige nu er der LDS-medlemstilbud på maling og malerudstyr hos Malgodt.dk Se tilbuddene her.

Del det:

Om Kresten Kjær Larsen

 Kresten Kjær Larsen

Hej jeg hedder Kresten Kjær Larsen. Jeg er malermester og ejer af online farvehandlen Malgodt.dk. Jeg har været selvstændig siden 2007 hvor jeg startede mit første malerfirma "MK Spartel og Maling". Jeg skriver artikler til Lav-det-selv.dk fordi jeg elsker at dele ud af min erfaring, og fordi jeg synes at det er vigtigt at man får mulighed for at udføre de rigtige behandlinger. Har du en idé til en artikel jeg skal lave? Skriv endelig til mig - jeg vil hellere end gerne lave en artikel om netop dit spørgsmål. Held og lykke med projekterne. Mvh Kresten