Guide: Betongulv på en etageadskillelse

Hvad er egentlig mulighederne, når man ønsker et stærkt betongulv på en etageadskillelse, eksempelvis på et eksisterende bjælkelag? Se hvordan i filmen her.

 

Hvad er egentlig mulighederne, når man ønsker et stærkt betongulv på en etageadskillelse, eksempelvis på et eksisterende bjælkelag?

Det giver vi et godt eksempel på her i filmen om svalehaleplader (her fra Duofor). Pladerne fås i varierende længder og klarer - afhængig af betonlagets tykkelse - et frit spænd på op til 2,5 meter. De plader vi benytter i filmen er dog kun lange nok til at række over to fag á 600mm, men til gengæld behøver vi kun et ganske tyndt betonlag. Og det selvom vi også lægger vandbåren gulvvarme i betonen. 

Få en ven til at give en hånd med arbejdet, følg anvisningerne i filmen og læg især mærke til “koptricket”. 
For at undgå at betonen, når den tørrer op, vipper op i hjørnerne, viser vi, hvordan hele svalehalefladen fastgøres midlertidigt - og med koptricket kan det gøres helt uden at bryde lydisoleringsstrimlerne. 

Sådan et tip, er da en rigtig lille frækkert!

Endvidere har vi lavet et e-learningsprogram, så du - hvis der er noget i filmen du ønsker gentaget, blot behøver at se det relevante afsnit.

Rigtig god fornøjelse.

Del det:

Om John Kastrup

 bygdettv

Jeg er den ene halvdel af makkerparret i BYG-DET.TV. Her producerer vi videoer der forklarer byggeprocesser, så det kan forstås af de fleste. Jeg er udlært tømrer og og har en god lang erhvervserfaring inden for byggebranchen. Herunder formidling, markedsføring, salg, ledelse, undervisning, samt foto- og skribentarbejde. Sidstnævnte for blandt andet Jyllandsposten og Gør Det Selv-magasinet. Jeg tror vi på, at rigtig mange Lav-det-Selv´ere kan få stor glæde af vores film. De er overskuelige, de er let forståelige - og så tager det bare nogle få minutter at blive rigtig klog af dem. Prøv det!