opbygning af stendige

Hej alle

Jeg skal prøve at lave et mindre stendige, ca. 30-35 cm højt, omkring en hævet terrasse, men er der nogen der har et par gode råd i sådanne et projekt.

Jeg regner med at stenene skal opbygges i beton, men er der en speciel fremgangsmåde ? Hvordan sikrer jeg mig bedst muligt at de yderste mindre sten ikke bliver løse efter en tid, men at de vitterligt sidder FAST i betonen, og bliver siddende ??

Giver det egentlig mening det jeg skriver :roll:

hilsner
Vifu

Bonden
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
hej
alt giver mening herinde, gør det ikke :lol: men til sagen, vi(min onkel og jeg) byggede et ca 35 meter langt, 1 meter højt stendige :roll: her i efteråret og et mindre et omkring min terasse ca 30-40 cm højt. det vi gjorde var at starte med en halv stor sten i bunden og så mindre jo længere du kommer op. stendiget skal have en hældning på ca 10 gr(ind mod terassen) og sørg for at der bliver lagt lidt jord i mellem stenene og bag ved stenene efterhånden som du kommer op, også på topstenene, altså oven på stenene. vi har ikke brugt nogen som helst slags klæbemiddel mellem stenene(min onkel har lavet rigtig mange stendiger igenem sit liv og de står der den dag idag, han er 65 år gammel nu biggrin ) om stenene bliver hvor de skal handler i høj grad om at finde de sten som passer bedst "ind" i hinanden, ligesom et puslespil, for os menige menesker tager det sin tid men når min onkel tager fat, puha det tager helt pusten fra en :wink: og resultatet bliver bare flot
håber du kan bruge det til noget
lars

venligst
lars

EMMA GAD-GIDER DU........
Hej Vifu!

Det er rigtigt som Moby Dick skriver, tænk bare på alle de stendiger der ligger i skovene, som er flere hundrede år gamle.

Det er også rigtigt at nederste sten graves ned, men den bør sættes i 10 cm. bakkegrus 0-8

Mvh. Birger

Hvis øl er sundt, så må meget øl, være meget sundt. §;-)

www.baekhus.dk
Hej,

Jeg lavede selv et ca. 20 meter langt og 1 meter højt stendige sidste efterår. Lavet som omtalt, uden klæber, med hældning og første sten gravet lidt ned.

Det holder.

Til gengæld må jeg indrømme, at det tog længere tid end først antaget, det er tungt som bare f..... og man skal have et forholdsvist godt boldøje, hvis man ikke vil slæbe sig halvt ihjel.

Når det så er sagt, er det på den anden side også rigtig hyggeligt, og selv-tilfredsheden når det står færdig, er tæt på ekstase.

Så rigtig god fornøjelse, og husk at lægge en masse øl på køl ;o) (de kan også dulme mælkesyre-smerten lidt.......;o))

Lars
Et alternativ til stendige kunne også være disse stenbure.. de kan iøvrigt stå "selv"..
Bare til inspiration



Stå "selv"!
Det er da kun hvis de ikke vælter

Ihvertfald er et her i nabolaget beroende "stenbursdige" væsentlig mere vandret end lodret - i den ene ende.

Mange opbygger dem forkert.  De  bør være brede i bunden - og smalle i toppen. Li'som et standard kirkegårdsdige vist er det.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis