Flytte radiatorer ud fra væg

Hej, jeg har et hus fra sidst i 60'erne som er bygget op af porebeton indvendig med hulrum fyldt ud med skum. Og dengang var det åbenbart moderne og bygge radiatore ind så den står i et 10cm indhak i indervæg, har så et vinduesparti på ca 3.5m hvor der udvendigt er lavet et træskelet under vinduerne, med sparsom isolering tænker jeg, og i den forbindelse påtænker jeg og lave en forsatsvæg indvendigt ( husker og fjerne alt organisk materiale) men skal jo så have flyttet radiatoren med ud, og i den forbindelse løber jeg nok i lidt problmer med rørføring uden og komme til og lave en skjult rørsamling inde i væggen ( drejer sig om 3 radiatore) er der nogen der har en god ide' til en løsning - uden og brække gulv op osv. :) for skjulte rørsamlinger er vel no-go? har direkte fjernvarme i Varde kommune.

Mvh Martin

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej.

Jeg har ikke en magisk løsning, men er ret sikker på at i  huse fra den gang er der masser af samlinger under gulvet. Så hvis det var mig ville jeg nok bare sætte en vinkel på  og føre rørene ud gennem den nye væg. Hvis man føre røerne ud og propper dem af og lader det sidde l et par dage inden man går videre så kan man se om samlingen inde i væggen er tæt.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Og det er super vigtigt at du har modhold på det rør som går ned i en samling under gulvet, så du ikke få lavet den samling utæt.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Tak for svar, så tænker jeg at jeg arbejder videre med den løsning som jeg også hældte mest til med gevindsamlinger  

Med hensyn stil røret der går i gulvet er det højst sandsynlig svejset sammen..

Hvorfor tror du det er svejst under gulvet? Det var ikke særligt almindeligt dengang.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.
Gregeren skrev den 21-01-2018 18:12:41

Du må ikke selv arbejde på dit varmeanlæg når du har direkte fjernvarme.

 Er jeg klar over - men er ikke nervøs for at jeg ikke kan lave det tæt, da jeg har fittet flere 100 rørsamlinger uden utætheder 😊 tænker også der er mange herinde der laver elinstallationer som kræver autorisation, men laver det selv 😉

kovas skrev den 21-01-2018 18:32:53

Hvorfor tror du det er svejst under gulvet? Det var ikke særligt almindeligt dengang.

 Baseret på en nyligt gulv der lige er brækket op hos en kammerat - var godt nok fra halvfjerdserne, men der var frem og retur svejset på hovederøret nede i gulvet..

Næsten alt varme installation blev svejset sammen nede i varmekanalerne. Jeg har arbejdet i 100 vis af huse på det tidspunkt, og jeg har aldrig set andet end svejste rør. Og det var smedenes store fornøjelse at "komme til" at ramme vores elrør med autogen gasbrænderen. 

Jo for resten en enkelt gang har jeg set gulvvarme lavet i et badeværelse hvor jernrør blev samlet med et stykke gummislange og 4 spændebånd. ( 2 på hver side) Det holdt udmærket indtil gulvet skulle brækkes op mange år senere på grund af nyt badeværelse.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis