Hjælp , Anode i 30 liters varmtvandsbeholder

Hej  gode mennesker

Er der nogen der kan fortælle mig hvor denne Anode sidder i en 30 liters Metro varmtvandsbeholder, model 907. Jeg har ikke kunnet få svar hverken hos VVS Eksperten, eller VVS-Shoppen. Og Hos Metro Therm, Har de ikke en skid service over for privat kunder. 

Er noget i tvivl om det kan betale sig, har lige bestilt nyt varmelegeme og denne lille anode, 618 spir. og beholderen er 14 år gammel, skulle måske hellere købe en ny. ???.

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Ifølge brugervejledning sidder den skruet op i en 3/4" muffe. Jeg mener det er lige ved siden af varmelegeme, altså oppe under bunden når dæksel er fjernet. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Varmelegemet i en Metro vandvarme model 907 er lodret placeret , der er ikke nogen anode i en 30 l vandvarmer , det er der i de store fra 55 l og op efter.


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Hej karl smart , der er vi nok uenige idet jeg lige har købt en , på VVS-ekspertens hjemmeside, Og de skriver hvilke modeller den passer til, og iøvrigt ligger varmelegemet altså vandret . jævnfør videoer på you tube. se dette link for reservedelen. men underligt nok kan man ikke rigtigt få at vide hvor det befinder sig .. 

https://www.vvs-eksperten.dk/vand-varmtvandsbeholder-elvandvarmer-combibeholder/Varmtvandsbeholder-V%C3%B8lund-Metro-Atlantic-Pannex/metro-varmtvandsbeholder/METRO-ANODE-KORT-90MM

Hej Igen og tak for alle svarene, men nu er det lykkedes mig selv at finde svaret, Den sidder i toppen inde midt på under en sort plastickappe. Så nu skal jeg have beholderen af for man kan ikke se en dyt deroppe under . men så kan man måske også komme bedre til at rengøre beholderen. iøvrigt mit køb hos VVS Eksperten, varene bestilte jeg igår Torsdag og de kom allerede idag fredag. det må siges at være efektivt.

Mvh. fatboy

Fatboy, bare det at skifte anode i tide, ligger tungt for mange. Vvs'eren rystede på hovedet, da jeg bad ham skifte på min beholder, 7 år efter den var nymonteret. Der var 6 cm tilbage.



 

Hej Uldal

Ja det bliver lidt Spændene at se om der er mere tilbage af anoden ,den er jo ikke særlig stor til den type beholder ca. 9 cm lang, og der faktisk ikke udført service på beholderen siden den blev købt for 14 år siden men den har virket upåklageligt lige ind til nu, nu er den begyndt at slå overkogssikringen til,feks ved bad osv. Er der forøvrigt nogen der ved om der skal bruges noget,kemi Edikesyre, eller ? til afkalkning af beholderen

Ifølge  Metro"s egen side bruges der ikke anode på 30 L vandvarmer , og OK.  varme legemet ligger vandret , da jeg sidst arbejdede med Metro 30 L vandvarmer sad  varmelegemet lodret og skulle tages ud gennem bunden .

Jeg ville have skiftet hele vandvarmeren da erfaringen er at de holder ca 10 år så er beholderen gennemtæret.

Til afkalkning bruges varm eddike eller varm eddikesyre , lad den stå natten over .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis