Glaskeramisk komfur- rengøring?!

Nu fik vi den 23/12 et glaskeramisk komfur, fremfor at få skiftet masseplader i det gamle.

Så, det var en sjov julemiddag, vi fik. Jeg er meget glad for mit nye komfur, selvom jeg stadig er ved at lære, hvordan ovnen fungerer, den har bla varmluftsfunktion.

Jeg fik bestilt sådan en barberbladsskraber (med ekstra blade)- og rensemiddel. Men jeg er supermeget i tvivl om, hvornår og hvor tit- man skal bruge det?

Som regel tørrer jeg spildte ting op med det samme, men blussene ser ud til- at de skal renses lige omkring cirklen. Så renser jeg med barberbladet- og rensemidlet. Men det virker underligt: Skal det være hver eneste gang?! Efter brug?

Og ja: Jeg burde have fået nye gryder, potter og pander. Især da mine støbejernsgryder var olieret i bunden. Det er de ikke nu. Men min gamle "Eva" gryde laver spor. Den er ikke af støbejern.

Mvh

Tine


Mvh
Pinny
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Vi har ene rustfrie gryder og pander, jeg synes ikke vores induktionsplade ret tit har behov for andet end en tur med karkluden, pladen er altid ren inden vi bruger den, og sprøjter/koger det over tørre vi op så snart vi opdager det. (vi har haft induktionspladen i 3 år.)
Og ellers klares det med toprens, det er få gange om året skraberen er i brug.

Før havde vi et almindelig komfur, med glaskeramisk plade, det var lidt sværere at holde rent.


Vi prøver igen, i morgen --

Er dit komfur med glaskeramiske plader eller er det induktion? Hvis det er glaskeramisk plade, er du nødt til at bruge skraberen, når noget er brændt fast. Er det derimod induktions plade, kan du tit nøjes med at vaske snasket væk med en fugtig klud med lidt opvaskemiddel på. Toprens er til brug når pladen skal skinne flot som en nyslået daler.

Hvad mener du med at din Eva gryde laver spor. Gryderne må ikke skubbes på pladen, men skal løftes for ikke lave ridser i glasset.


fase
er der noget der er brændt fast plejer jeg at bruge skurecreme og en grydesvamp
og nej det ridser ikke
Åh, okay.
Det er desværre ikke et induktionskomfur.
Det var bar relektrikeren, der var smart: "Vi har masseplader med, men vi har også det her komfur, og det vil være billigere".
Det, tror jeg!
(Jeg ville virkelig gerne have induktion, men det må så blive næste gang).

Jeg er meget glad for ovnen, mindre for blussene. De virker somom, de ikke varmer nok.

Jeg tørrer snask væk med det samme, med en fugtig klud. Når der er helt kølet af, så opvaskemiddel.

Men så er der de der "ringe af snavs"- jeg kan se. Jeg har også anskaffet en klud til glas.

Men måske er jeg bare hysterisk. Der er dog meget kalk i vandet her.

Tak for svar!

Mvh
Pinny- og glasrens- virker også!

Mvh
Pinny
Når det er et glaskeramisk komfur, ville jeg vente med at gøre rent til pladen er kold, og så bruge skraberen. Det har virket hos mig i 10 år.

fase
Når du er ved at lære, og har varmluft ovn som noget nyt vil jeg da lige komme med et input.
Vores tidligere ovn havde kun varmluft så det blev naturligvis brugt til alt. Nu har vi hele paletten.
Varmluft kan næsten altid bruges, men du skal vænne dig til at trække 20-30 grader fra den temperatur som du er vant til fra over/undervarme ovne. Og sikkert også fra temp. i de fleste opskrifet hvis der ikke direkte står varmluft. Så må evt. bagepapir ikke gå ud over kanten af bagepladen. Det genere luftstrømmen rundt i ovnen. Der kan også komme 2 - 3 plader ind samtidig.
Har du flæskesteg i ovnen kan du få sværen sprød ved at bruge grill funktionen i 4-6 minutter. Men du skal holde meget øje med det, for der er ikke langt fra den fineste sprøde svær til Polsk brunkul.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis