MEGET larmende radiatorer

Hej

For et års tid siden købte vi hus og har i den forbindelse, under renovering, skiftet alle se gamle radiatorer. Tre af disse, som er et-lags larmer helt åndssvagt meget. Jeg mener selv at jeg har prøvet stort set alt, men intet hjælper. Jeg har optaget en lille film af det, hvor jeg samtidigt viser hvordan man kortvarigt kan stoppe det, se filmen her:
https://youtu.be/THRP0vEd96A

Der er ikke luft i systemet. Der er plast/gummi bæringer imellem radiator og holder, og ventilerne er vendt korrekt. VVS firmaet siger at det er rør under gulvet der larmer og at man ikke kan gøre andet end at brække hele gulvet op igennem de tre værelser. Jeg spiser ikke denne forklaring da jeg kan høre at de tre radiatorer larmer "ude af takt" og da jeg kan sætte lyden "på pause" i op til et par minutter ad gangen på en radiator ved at trykke den lidt på midten.

Natten klares ved at pakke den radiator, som hænger i soveværelset, ind i tæpper og dyner da det virkelig er højlydt. Støjen fra de to andre radiatorer forplanter sig så meget at det ikke er nok bare at slukke den. Er der nogen som har en god idé til hvad pokker det kan være?
Jeg har haft syn og skøn på denne sag (på mange ting faktisk, dette var bare en af flere emner). Under dette var syn og skønsmanden overbevist om at det var en defekt i radiatorerne, men da hans konklusion blev fremlagt for ankenævnet, skrev han at radiator var monteret korrekt og at det kun kunne være de gamle rør under gulvene -og derfor ikke en fejl i radiator eller det arbejde der var udført.

Jeg håber på en rigtig god idé til hvad jeg skal gøre for at fjerne denne lyd.

Mange tak

Hilsen
Jens
Hej For et års tid siden købte vi hus og har... Vis hele indlægget
44 svar
 Følg tråden
Der er 40 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
En i mit bagland skriver følgende: "prøv at lukke for alle radiatorventiler og så prøve at åbne for en af gangen, for at finde støjkilden, det kan nemt være på en af de gamle at ventilen "synger" men at støjen vandre til de nye radiatorer. Er der en shunt på anlægget? og vender den rigtig? og hvordan sidder pumpen i forhold til den?

Skrevet af <a href='https://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/47619' class='af-profile-link'>Frank Chr.</a> på 16-01-2017 22:55
En i mit bagland skriver følgende: "prøv at lukke for alle radiatorventiler og så prøve at åbne for en af gangen, for at finde støjkilden, det kan nemt være på en af de gamle at ventilen "synger" men at støjen vandre til de nye radiatorer. Er der en shunt på anlægget? og vender den rigtig? og hvordan sidder pumpen i forhold til den?

Hej Frank
Endnu engang tak for dine input.
Jeg har netop været igennem dette forsøg uden at kunne konkludere så meget. De radiatorer der larmer mest kan også sætte gang i larmen. Dog fik en af de øvrige også systemet til at larme. Der er ingen stunt.
Jeg har dog gjort en observation som måske kunne have noget at sige. Returrøret fra radiatoren (som er det der larmer mest når jeg går en tur med mit mekaniker stetoskop) ser ud til at gå skråt op ad gulvet. Det virker som om det tvinges fra lodret position og ud i en skæv position (sikkert for at få røret til at passe med radiatoren, der sidder lidt længere fra vægen end den originale). Hvis jeg løfter op i det kan jeg høre en knirken og hvis jeg løfter op i den og laver tilsvarende øvelse på radiatoren i naborummet stopper lyden en kortere periode. Kunne det tænkes at det hele sidder godt og grundigt i spænd fordi montøren ikke har sat et knæk på røret?

Mvh. Jens
Jeg tror ikke det kan være fordi et rør klemmer mod noget. Jeg ville accept. at jern udvider eller trækker sig sammen (arbejder), hvis temperaturen skiftevis er høj eller lav og det er jo ikke tilfældet her, går jeg ud fra.
Jeg kom til at tænke på følgende: til- og retur røret fra radiatoren må sidde ganske tæt på hinanden på strengen (hovedrøret). Idet ind og ud er i samme ende på radiatoren (lidt underlig og i hvert fald ikke en normal konstruktion) - en strøtanke: måske er det ikke umuligt at det kan give "hørebar turbulæns" i det lille stykke mellemrør.
Jeg ved et sådan fænomen kan forekomme med luft f.eks. ved styring af træk i en skorsten. Sidder trækstabilisator for tæt på en kedel på røgafgangsrøret skaber det turbulæns i kedlen.
Fik du løst problemet ? Jeg har samme problem 
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis