Ny varmtvandsbeholder - gammelt vand

Hej venner

Jeg havde en gammel varmtvandsbeholder der var sprunget læk, og vi har derfor netop monteret en ny. Alle tilslutninger fungere, gasfyret er fyldt med vand til varmen og alt er godt... hvis ikke det var for, grumset (måske rødligt) vand fra hanen når vi tænder for det varme vand. (jeg har vedhæftet et billede så i kan vurdere).

Jeg synes virkelig jeg har været igennem det hele, og krydskontaminering burde ikke være mulig.

Er der nogen der kan give en god forklaring, eller endnu bedre; en løsning.

Med venlig hilsen og på forhånd tak.


 

Hej venner Jeg havde en gammel... Vis hele indlægget
39 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Til Frank chr: Brugsvand og kedelvand bliver jo ikke blandet, selv om det er koblet forkert. Brugsvand løber igennem spiral, og kedelvand er fyldt på hele beholderen.
Til David: Så det er en ret meget ommer. OG endelig har der i de beholdere jeg har set været 4 ophængsvinger med aflange huller som den ville falde ud af hvis den blev monteret på hovedet. Så i må have haft problemer med at få den til athænge.
Jeg var ved at skrive et resume af fejlene, og hvad det medfører, men mon ikke den bliver vendt så kan det jo være lige meget.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej Venner

Tak for alle jeres svar. Jeg skylder lige at fortælle hvad det endte med. Jeg fik op til weekenden fat direkte i kilden producenten og en fyr der hos dem vidste en masse. Det korte historie er: der er ingen problemer i at vende tanken om, man kan tilmed flytte "el-patronen" om nødvendigt. Det vil dog betyde en lille smule for kapaciteten, men hvis du tilslutter den korrekt betyder det intet for brugen.
Hele den første del af processen havde været vanvittig, og i stedet for at konsulterer brugsanvisningen endte jeg i start med at tilslutte slanger og rør, de samme steder som slanger og rør sad på den gamle. Det er her jeg er gået galt i byen. Nu hænger den stadig på hovedet, men nu har jeg klart lugtfrit vand, varme i alle ender af huset og det varme vand bliver hurtigt varmt og holde varmen.
Nu ved står der kun 1 problem - visse af amaturene har lavt tryg på den varme (det kolde er der fuld knald på). Overetagen har fuldt tryg på det hele, men nedenunder er håndvasken i køkkenet og på badeværelset ramt - på trods af at bruseren tilsyneladende ikke har problemer. Jeg har en teori om at det skyldes rust eller lignende der har sat sig efter vi har rodet.

 

Når han siger >tilslutte korrekt< Så betyder det naturligvis at kedel vand skal i spiral. og brugsvand i beholder. Men anbefalede han at du bytter om på kold og varm tilslutning til brugsvand ?
Elpatron monteret nedefra, det lyder fornuftigt da varmen ellers for en del vil stige op og varme elkomponenter.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ja man kan fint bytte om på 6 og 7 (centralvarmen) ved varmespiralen når VVB vender på hovedet, så bliver brugsvandet stadigvæk opvarmet korrekt fra oven af og ned.

Der kan (det skal) også byttes om på 9 og 10 til brugsvand ellers bliver det en lunken (kold) fornøjelse.

Men jeg vil mene at kapaciteten bliver meget forringet, idet el-patronen kun når 1/3-del ned i tanken. Og helt galt går det med termostaten i dykrøret, den når kun 1/4-del ned i tanken og især dette vil påvirke mængden af opvarmet brugsvand uanset om man både køre på el eller centralvarme til opvarmning af brugsvand.     

Ps. Jeg går ud fra du har en motorventil der dels styrer VVB når den kalder på varme og dels når boligen kalder på varme. Eller er VVB´en sat op som en "radiator" ?

Annonce
Hmm.. forklare mig lige hvordan det overhovedet er muligt at flytte el-patronen op i og ind fra toppen - som så bliver bunden når VVB bliver vendt om.?
Hvis jeg skal sætte "kapacitets-problemet" lidt i perspektiv, så kan jeg sige at hele husstanden kunne bade samme aften, uden at nogen af den grund skulle vinterbade.
Al-patronen er slet ikke aktuelt i husstanden endnu, så det er centralvarmen der varmer tanken. At flytte denne patron, er en omstændig process, men det er (tilsyneladende muligt). Det er faktisk det meste af toppen der skal afmonteres inkl. selve kontrolenheden. Det var ikke noget jeg spurgte udførligt indtil, da det ikke er noget jeg har tænkte mig at interessere mig for, men Pannex-manden beskrev det indgående.

 

Jeg har lige brugt et par timer på at adskille en Metro VVB og banke minsdt 10 kg (gul) kalk ud i toppen. VVB´eren er stort set ens med Pannex VVB (efter hvad jeg kan se på tegningerne) Og Metroen er svejset sammen i toppen, så den kan i hvert fald ikke vendes omvendt - hmm.. mon jeg overser noget ved Pannex modellen.
Ps.
Det er ikke for at tærske langhalm på emnet, men jeg synes det er ret interessant at nogen VVB åbenbart kan vendes på hovedet. :-)
Frank Chr - jeg ville så gerne kunne hjælpe dig, men som du kan se ud fra resten af tråden så kunne jeg end ikke hjælpe mig selv. VVS er ikke min spidskompetence og det meste af det jeg skriver kommer fra andre kilder. Det sidste jeg skrev, kommer direkte fra producenten og som jeg forstod det var ikke "bare" en almindelig kundeservice jeg snakkede med.

Det eneste jeg kan fortælle er at det virker forrygende nu - kan jeg afvise at det vil give problemer senere? PÅ INGEN MÅDE

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis