Klimagardiner eller nye vinduer?

Hej alle sammen

Vores vinduer er af ældre dato, og vi kan godt mærke, at en del af varmeudslippet skyldes dem. Det er ikke sådan, at vi decideret kan mærke træk ved vinduerne, men man kan tydligt mærke, at det koldere.

Egentlig havde vi tænkt at få udskiftet vinduerne, men det er også en dyr omgang. Vi overvejer derfor, om vi skal investere i nogle ordentlige gardiner i stedet. Jeg har fundet ud, at der findes klimagardiner ( https://livingart.dk/gardinlosninge...igardiner/ , men er de virkelig så gode, som leverandøren siger? 

Har I erfaringer med den type gardiner? Eller ville I lave den store investering i nye vinduer?

Mvh Sussi

5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Uden at kende ret meget til klimagardiner,vil jeg nok anbefale at skifte vinduerne ud med energiruder.Nu skriver du ikke,om det er plast eller trævinduer,det udgør jo en vis forskel.

bh
du behøver ikke at skifte vinduer for at forbedre. Hvis vinduerne har det fint og er velvedligeholdt, kan du sagtens bare skifte ruder. Det er et arbejde der hverken møjer eller støjer og er hurtig udført. Har du noget gammelt og smukt, er forsatrammer løsningen.
De der klimagardiner kan sagtens nedsætte varmetabet. De 27% nå du måske hvis du i forvejen har 4mm enkelglasruder i vinduerne.

Forsøg har vist at forsatsvinduer er det bedste både til isolering og lyddæmpning. Det gælder især ved f.eks, dannebrogsvinduer og andre der har flere små ruder. Se Center for bygningsbevaring.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det er nu meget nemt at sige,at man bare skal skifte ruderne,men dertil kommer så evt.nye glaslister,plus tilsavning,så hvis vinduerne alligevel har en del år på bagen,vidste jeg godt hvad jeg ville gøre,og så dyre er nye vinduer nu heller ikke,og man behøver jo heller ikke at skifte alle på en gang,man kunne jo skifte de,hvor kulden er værst.

bh
Man skal tænke sig godt om ved skift af vinduer - gamle trævinduer kan være ganske gode og sunde i træet, fordi man tidligere brugte en bedre kvalitet af træ.

To ulykker kommer sjældent alene.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis