Let siillevæg i garage

Min garage er 50 m2 og her vil jeg gerne lave en let skillevæg således jeg kan kan få et lille værksted og varme op.

Stål og gips bliver for dyrt og i øvrigt er jeg ikke lun på gips i et hobbyrum hvor væggene godt kan få en lidt knubs.

Jeg vil bruge reglar og plader, men skal jeg sætte en dampspære op da bilen godt kan dryppe lidt efter f.esk en regnbye og der derfor er noget fugtigt i garagen.

 

Min garage er 50 m2 og her vil jeg gerne lave en... Vis hele indlægget
25 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Kommer også meget an på din temperatur i garagen, hvor stor tænker du at temperaturforskellen vil være i gennemsnit over vinteren?

Bestil aldrig en håndværker når alt håb er ude.
Måske skulle jeg lige nævne at hele garagen er isoleret som beboelsen både gulv, vægge, loft efter de regler der galt da huset blev bygget i 2006. Så på lofter er der 300mmm og dampspærre. Men skal jeg have dampspærre i den lette skillerumsvæg ud til bil siden.
Selve garagen holder omkring 3-5 grader ved en ude temp. på op til -15-20 grader. Normalt omkring 7-10 grader ved en vinter som den vi har i år.
Da det er et hobby rum er det ikke tanken at jeg vil have mere end en ca. 15 grader i rummet. Det vigtigste for mig at det er tørt.
når bygningen er pakket så godt ind, ville jeg kun smide 50 mm i væggen. Det billigste er, at lave et træskelet med spærre og beklæde med loftrustikker på værkstedssiden. De fås hylebilligt i 2. sortering. (ned til kr. 50,-/kvm), på garagesiden ville det msåke være en idé med eternitplader

 

Hvis der er isoleret i hele garagen, så er det vel dumt at springe over hvor gærdet er lavest.
Brug OSB plader både inde og ude meddampspærre mod den varme side som gerne skulle have fat i dampspærren fra loftet. Husk at ligge en bane tagpap ud i bunden hvor din lægte rører betongulvet for at beskytte mod fugt.
Nu ved jeg ikke hvad dine vægge og lofter er lavet af, men kan du bruge tilsvarende materialer er det vel pænest.
Nogle gange er en billig løsning også den dårlilgste i længden
Jeg havde også en ide om at lave det som KLAVIL skriver. På loftet er der trolltex plader som jeg snildt kan skrue ned og så få dampspærren helt op til den på loftet. Havde tænkt mig 75 mm isolering men og høvlede taglægter 38 x 75, men der skal en dør i så det afhænger lidt af den dørs karm bredde.
Ok når det er ikke ud imod det fri/kold garage, så tror jeg ikke du får noget ud af dampspærre.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Dampspærren er vel en fordel, hvis nu garageport eller dør/vindue står åben i længere tid og der samtidig varmes op i værkstedet. Jeg vil ikke undvære den når du snakker varme/kulde og kondens?
Der er yderligere 5 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis