bygge bruseniche på 1. sal

Hej hej

Hvad er den generelle holdning og evt anbefalinger på at bygge bruseniche på 1. sal?

Jeg skal have lavet bruseniche der måler 80x80 cm indvendigt, med indgang I "hjørnet". Brusenichen laves i et hjørne af badeværelset. Altså skal der laves 2 vægge på hver 45 cm vinkelret ud fra badeværelsets vægge.

Men hvordan laver jeg disse vægge? I stålreglar eller multiplade? Umiddelbart tænker jeg multiplade er vejen frem. Men det er jo stadig en tungere konstruktion end gips på stålreglar. Og hvordan med at forankre multiplade til vægge og gulv? Vægge til badeværelse laves i stålreglar med 15mm fibergips. 

Tænker også den bærende konstruktion har noget at sige. Det er 15x15 cm bjælker som bliver forstærket med stål på begge sider, for en sikkerheds skyld.  

Er i øvrigt slet ikke helt 100% sikker på det bliver en løsning med vægge som jeg ellers overvejer i denne tråd. Kigger også på hvad der er af muligheder med lettere glasvægge af en slags. Ved bare ikke hvor pænt det bliver.

Hvis nogen af jer derude har billeder af hvad og hvordan i har lavet brusenicher på 1. sal vil jeg meget gerne se

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
For dælen som tiden da går.
Det er snart 2½ år siden jeg sidst spurgte til netop samme spørgsmål.
https://www.lav-det-selv.dk/Forum/aft/181953

Jeg tror jeg holder mig til de forslag jeg dengang fik.
Utroligt hvad alt for mange projekter og det at sætte unger til verden kan betyde for et sælle badeværelsesprojekt hehe..
Når du projekterer din brusekabine, så husk at indregne dobbeltlag gips plus fliser....
Altså skal du have et rum der nærmer sig 90x90 når du kun har skelettet sat op.... Altså for at ende med 80x80 med hele beklædningen monteret :-)
Gips, fiber gips eller noget andet.... Ja valget er jo åbent, så længe du overholder vådrumsreglerne.. Med andre ord, så kig lige grundigt på anvisningerne hos de forskellige leverandører inden du beslutter dig.
Stål reglar eller træ... Hvis jeg ikke husker forkert, så er der lov krav på området... igen vådrumsreglerne inden beslutningen tages.

Og det er længe siden jeg lavede mit bad, så husker ikke reglerne klart længere...

MVH Njord

MVH Njord
Tak for dit svar.
Jeg har tænkt mange tanker om hvordan det badeværelse skal laves. Først var tanken at lave det hele i 2x12.5 mm fibergips hele vejen rundt. GF25 på gulvet og så klinker. Så var jeg ved at overveje og efterhånden ret sikkert på at der skulle vinyl på. Men det er jeg stille og roligt gået fra igen. Bla pga afløb osv.

Så tilbage til klinker igen, men overvejede også lidt wedi-plader både til gulv og loft. Synes bla deres plader med indbygget fald er ret smart. Men bliver jo alt for dyrt.

Så nu står jeg så lidt over overvejer om det hele skal laves i et lag 15 mm fibergips eller 2 lag 12.5 mm.
Men det ligger fast at det bliver klinker på GF25 gulvgips over på gulvspån med 16mm alupex / pex.

Hvad gældende regler angår, så sørger jeg selvfølgelig at følge anvisninger i vådrum sbi anvisning 252.
Da jeg lavede mine badeværelser på 1. sal var reglen, at man skulle bruge stålreglar og derpå 2 lag vådrumsgips.
Sådanne vinger du påtænker bliver fuldstændig hårde og stabile. De bliver dog et noget lettere indtryk, hvis du sætter glasplader op, men det er heller ikke "bare lige".

Med venlig hilsen
ktm

 

Ved ikke om det bare er mig. Men tanken bag at lave disse "vinger" i stålreglar og gips frem for glasplade er også at det nok er nemmere at få lavet pænt.

Men eftersom disse vinger kun være ca 2 meter høje er lidt lidt i tvivl om hvordan jeg skal få dem stivet ordentligt af foroven. Tænker ikke det bliver pænt med en stang op til loftet. Tænker måske om man kan finde noget rustfrit halløj at sætte mellem vingerne foroven?
Annonce
hejsa........... hvis der er plads , vil jeg da foretrække en brusekabine . Har selv en , svensk fabrikat, samlet i 4 dele : bund/gulv , bagvæg ( er i 1 stykke) , front med buede glasdøre, tag med bruser , den fylder ca 90 x 90 hvor den er bredest , ved væggene 80 x 80 cm ,
Husk så lige at se efter om det er noget ordentligt armatur, noget der kan fås reservedele til hvis det skulle blive nødvendigt .

....god arbejdslyst..

....... g.lykke...........
Sådan en brusekabine er ikke så meget mig. Er nok mere til en mere permanent løsning. Ellers tak for forslaget

Er der nogen der har et forslag eller to til hvordan jeg nemmest og bedst afstiver "vingerne" i brusenichen
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis