hul i træhus til dør

Jeg er i gang med at istandsætte et sommer. Nu vil jeg gerne lave et hul til en terassedør. Hvordan laver jeg hullet. Hvis jeg saver en rem over, hvad gør jeg så?

Håber det er til at forklare eller nogen kender et gør det selv link

mvh Vibeke


Vibeke
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på LDS
Du saver ikke en rem over ! !
Men tag et billede af huset, og sæt ind her. Så får du brugbare råd.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
De lægter (L) du skriver om (fortæller mig at det er et træ sommer hus) har jeg ret?

Det sker der ikke så meget ved, men du kan forbinde dine (L) med et stykke (L) lodret der passer mellem (L) & skruer en metalplade på for at fiksere dem' inden du monterer din terrasse dør.

Når du får skåret hul til døren kan du jo tage et par fotos og lægge dem ind her, så vi kan se hvad din væg er bygget op.

Må jeg på min vanlige vis takke på forhånd for et eller nogle svar?
Med venlig hilsen 
maskinsnedker. (emeritus)

Den korteste vej mellem mennesker er et smil.
Det man kalder rem, er den bærende bjælke der ofte sidder øverst, over væggen. Derfor det bombastiske svar. Var lige på vej ud af døren, og det var lige da konen kaldte ude fra gangen "kommer du snart"
Lægter saver man bare over. Og helst så langt inde at der bliver plads til at skrue en ramme op som danner grundlag for døren.
Der kan sagtens gemme sig elinstallationer inde i væggen. De skal jo så også flyttes.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Det gik vist også for stærkt for mig. Jeg fik ikke skrevet at det er et træsommerhus og jeg ved egentlig godt at remmen er den bærende bjælke. Uha, den skal ikke saves over ;-) Døren skal sættes i en lille tilbygning fra ca 2004.
Det er en stor hjælp at vide at jeg kan save lægter over. Jeg forstår på svarene at jeg forbinder min lægteramme med nogle metalplader, på de lægter jeg saver over? Resten kan jeg se i det indlæg der handler om at sætte vindue i.
Det er et meget primitiv tilbygning, så el er der ikke i væggen. Tak for hjælpen. Jeg vender tilbage hvis der bliver problemer.
Mvh Vibeke

Vibeke
Det drejer sig kun om at få lavet noget der stabilt nok til at det kan bære en dør. (Så må i selv vide hvor hård i smækker med dørene)
Det kan udmærket være en træramme. som fastgøres med sømbeslag ( metalplader) Når det er noget der ligner et skur, kan du måske bruge selve dørstolper som ramme. Så bliver de gjort fast til lægteender med et vinkelbeslag. Den forklaring forudsætter at det er vandrette lægter. Men tag et billede når hullet er lavet og indsæt her, hvis du er i tvivl.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis