Fliser til understøtning af træterrasse

Hej

Jeg skal til at ligge en træterrasse. Nederst kommer den til at bestå af tre reglar på den lange led. Terrassen bliver ca 8x3 meter. Og ca 25 cm høj (fra jord til toppen af terrassebrædderne).
Reglarne skal støttes på følgende måde:

1. Skrues fast i husets sokkel
2. Lægges et sted hvor der før har været fliser. Underlaget er stadig godt og fast stabiliets. Så her kommer nye fliser, dernæst murepap, dernæst kiler til at justere højden og se en regel (hvad hedder reglar i ental?)
3. Skal lægges et sted, hvor der i dag er græsplæne. Det er denne jeg har spørgsmål til herunder.

Jeg har fået købt nogle store fliser, ca 25x25 cm, som skal ligge nederst, hvorefter fremgangsmåden bliver den samme, som ved nr. 2.
Men jeg er bange for, at terrassen vil synke her. Tømmerhandleren foreslog, at jeg blot ligger fliserne og tramper dem godt ned i plænen. Tror I det vil være nok?

Bør jeg fx leje en maskine til at stampe dem godt ned, eller nær jeg ligefrem grave plænen lidt op, og så lægge stabilgrus?

Venlig hilsen
Ole
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej
Jeg faldte lige over dette indlæg. Hvad blev enden herpå?
Er ved at samle inspiration og gode råd, da jeg skal lave en træterrasse her til foråret.
Den skal ligeledes også ligge hvor der er stenterrasse og græsareal nu.
Pft.

Mvh.
Fcb83
Hej
Enden blev, at jeg lagde "fortovsfliser" 25x25 cm der hvor der før havde været græsplæne.
Ca. halvdelen af terrassen ligger der hvor der før var fliseterrasse, mens den anden halvdel, ligger der hvor der før var græsplæne. Indtil videre ligger den fint og plant. Der hvor der før var fliseterrasse, brugte jeg mest "halve" fortovsfliser (ca 20x40 cm), da jeg havde en del af dem liggende i forvejen.

Jeg lavede terrassen af to omgange. Den første del, blev lagt med reglar i to lag (rent fagteknisk, kan det godt være det ikke hedder reglar i begge lag - det må en anden belære os med) :-)
Men altså først reglar på langs med terrassebrædderne, og dernæst reglar på tværs, hvorpå terrassebrædderne blev skruet fast i.
Ved anden del, vurderede jeg, at der ikke var plads til to lag reglar - altså ikke uden at fjerne en god del jord, så der lagde jeg blot det "øverste" lag reglar, altså dem der ligger på tværs af gulvbrædderne. Det var lidt omstændigt undervejs, da reglarne jo skal holdes på plads af gulvbrædderne, mens de bliver lagt. Når først det hele er skruet sammen, er det solidt nok.

Min erfaring indtil videre, siger mig at det er helt fint med de fliser. Desuden finder jeg selv glæde i, at jeg ikke har "forurenet" grunden med beton under overfladen. Hvis terrassen og fliserne fjernes, er grunden "ren" igen.

Har du flere spørgsmål, må du endelig sige til.

Mvh.
Ole
Jeg siger mange tak.
Jeg vender tilbage hvis jeg får yderligere spørgsmål.

Mvh.
Fcb83
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis