VOSS IEL 670 ustabil varme og lys

Hej!

Jeg har et længere stykke tid haft problemer med min VOSS indbygningsovn.

Det var tale om en periodisk fejl. Af og til var lyset (som skal være tændt hele tiden når ovnen kører) ikke tændt, af og til var undervarmen ikke på osv.

Jeg var tæt på at købe en ny men besluttede mig for at kikke på indemaden. Der var mere elektronik i end jeg havde forventet. Der sidder bl.a. et stort print med 9 relæer.

Som du kan se er tre af dem (nr 1, 3, 7) svedet godt af hvorimod resten ser nærmest ubrugt ud. Dette skyldes givet at det er de tre, der tænder/slukker for hhv over-, under- og grill-varmen. De øvrige er nok til lys, blæser i ove, udluftningsblæser osv.
FIX: Jeg loddede de tre sorte relæer ud og rensede dem og polerede kontaktfladerne med sandpapir (meget fint 1000 papir). Efter rensning testede jeg dem med et ohmmeter og de gav fin kontakt. Dernæst loddede jeg tre af de pæne relæer ud (nr 2, 4, 8) og flyttede dem til position 1, 3 og 7. De "renoverede" relæer kom så i på plads 2, 4, 8.
Efter denne ombytning samlede jeg ovnen igen og siden (nu tre uger) har alt fungeret fint.
Du kan naturligvis også vælge at købe tre nye relæer. Det er Omron G2R-1A-E 18V

 


makersupplies.dk
23 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Tillykke med resultatet, det er en rigtig fin L-D-S løsning. 


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
Jeg er igang med rep af vores Voss ovn som har det samme defekt som din,men jeg kan ikke lige se hvordan det kan lade sig gøre at lodder relæer af,da de har jo 6 ben inden man når til nr 2 så er den 1 jo stivnet igen.Så har du en god løsning.

Fj
Hej Elmelund
Du skal bruge en loddekolbe samt en tinsuger (eller "aflodnings tråd/flet). En tinsuger gør som ordet antyder suger vha en fjederpumpe tinnet op så hullet forbliver åbent. Samme effekt opnås med aflodnings tråd. Prøv at søge Google efter "desoldering" så kan du se billeder af begge dele. Harald Nyborg har en til 30kr.
Mht min reparation af ovnen så virkede den et stykke tid med de gamle relæer var så slidte at jeg er endt med at lodde dem ud igen og sætte nye i. Jeg fandt dem i england hos farnell.co.uk til omkring 15kr stykket (type OZ-SS-118DM1,200 ).
Du kan overveje at gøre det samme da det jo tager sin tid at lodde dem ud så jeg havde gerne sparet 2. gang.
Her er en ref til de relæer, jeg købte:
Order code 1891827
10pc
OZ-SS-118DM1,200
Product RangeZ Series; Relay Typeower; Coil Type:Non Latching; Contact Configuration:SPST-NO; Coil Voltage:18VDC; Contact Current:16A; Contact Voltage VAC:240V; Contact Voltage VDC

Hilsen Martin

makersupplies.dk
Tak for svaret,jeg arb.videre med det.men da vores ovn er fra 2001 kan det måske ikke svare sig,selv om det kunne være spændene at komme igang med det.

Fj
Er det muligt at få dig til at poste et billed af printet med ledninger sat på.. står med en ovn hvor de er sat forkert på efter et print udskift.

Det er altid dagsholdet
Annonce
Nej- tog ellers billede af printet inde jeg skilte det a, men har slette det, efter jeg fik det fikset. Håber du finde en løsning.

Fj
Kunne det tænkes at der var en der ville bruge tid på at tage et billede af printet med ledningerne tilsluttet - eller har et diagram - jeg har ikke kunnet finde noget

Det er altid dagsholdet
Kunne det tænkes at der var en der ville bruge tid på at tage et billede af printet med ledningerne tilsluttet - eller har et diagram - jeg har ikke kunnet finde noget

Det er altid dagsholdet

Her er en stribe billeder af ledningerne i ovnen. Håber at det lykkedes for dig.

 


makersupplies.dk
FEDT!! Det virker nu - så mangler jeg bare at skifte relæerne. Tusind tak for hjælpen

Det er altid dagsholdet
Der er yderligere 13 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis