Fundament til bærende væg

Et fundament til en bærende væg skal støbes.
Sandlaget skal være 40cm.

Hvad er fremgangsmåden, køre pladevibratoren over sandet, grave en 30cm bred og 40cm dyb randet i sandet og støbe i den, uden eventuel støbeform af krydsfiner?

Eller lave en støbeform af krydsfiner, støbe fundament, og vibrere sandet bagefter?

 


 

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvis du graver i et 40 cm sandlag, som du selv har lagt, så vil jeg mene du skal grave mindst 80 cm. Du skal sikre dig, at du er nede ved bæredygtigt underlag - dvs. forbi muldlaget, som typisk er 30-40 cm.
Om det er nødvendigt med en støbeform kommer vel helt af sig selv. Hvis siderne skrider sammen i den rende du graver, så slipper du nok ikke udenom.
Normalt når man laver huse på sandpuder, skal det være vibreret så hårdt op at der ikke er forskel på bæreevnen i det nye, som hvis det var oprindeligt sand/gruslag. Man kører højst 10 cm på af gangen og vibrerer op med en stor vibrator. Så kan man grave ned som det nu skal være 80-90 cm . Det er lettere og bedre end at lave støbeform.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Men 40cm nede er jeg forbi muldlaget pga. jeg allerede er i en krybekælder.
Gælder der de samme regler for fundamenter til vægge inde i huset, som til ydervæggene, altså ca. 90cm ned under overfladen?

 

Nej der skal de ikke til frostfri dybde. Det skal bare til et bærende lag. Hvis du ikke skal have fyldt op med sandpude, men f-eks. isolering, ville jeg fortsætte med funda - eller leca blokke. Det er meget enklere end støbeform. Og det behøver ikke at være 30 cm bred.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Så vil jeg mene det er fint.
Grunden til de 90 cm, er fordi man skal ned i frostfri dybde. Hvis man støber en fundament, og jorden under det fryser, så vil det trykke fundamentet, og danne sætninger.

Når du laver en indervæg, så skal du ikke bekymre dig om frost, da du er inden for husets ydervægge. Ergo skal du bare ned til bæredygtig jord.
Du er hurtig elmand :-)
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis