Genbruge kobber eller ny pex til brugsvand

Hej

 

Har banket badeværelses gulvet op, og er i den forbindelse kommet til at tænke på, skal der bankes op igennem hele huset og skiftes fra kobber til pex rør, eller er det helt okay, og videre føre de oprindelige kobberrør

som i øvrigt ser friske ud, uden tærring

 

what to do

 

mvh

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg ville skifte til pex, når gulvet alligevel er oppe.
Korrekt gulvet er kun hugget op i badeværelset

min største bekymring opstår i at brugs vandet sidder bag fjernevarmerørene i baggangen og det er et rent viervar af rør lige i det område, der af jeg helst vil undegå og skulle banke for meget op der ude omkring.

men hvad er mulighederne? går ud fra hvis jeg køre kobber videre at det skal loddes helt op til udtags dåserne?

mvh
Jeg tror nu at vvs mand har en samlemetode. Så kan man komme videre med pex rør. Jeg har da nogen gange set jernrør samlet med pex.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hej. I den ende af badeværelset hvor dine vandrør kommer ind, kunne du med fordel få dem lavet om, så de kommer op af gulvet. Der kunne så laves et par små fordelere, og så trækkes ny pex derfra og ud til resten af badeværelset. Så bare en lille inddækning omkring fordelerne. Jeg synes det er synd ikke at få gjort noget, når du nu har gulvet oppe. Man kan tit få det til at sidde under et skab eller lignende, så man ikke ligger mærke til det.
Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.
Vi har stadig et par 3 meter lange kobberrør liggende i gulvet som vores brugsvand løber i, fra fjernvarmen og ud i køkkenet, fordi vi ikke bankede gulvet op i bryggerset da vi lavede resten af huset. I køkkenet kommer det så op af gulvet og fordeles videre fra en fordeler med en række pex-rør. Så er der ikke skjulte samlinger. Du må kunne finde plads til en boks eller en lem et sted i dit badeværelse?
Rørene går ind under brusekabine, så enten banker jeg op ud til køkkent ellers bliver det under et skab i nabo værelset, men omvendt vil det også være ærgerligt at installere nyt køkken også der kommer en rørskade:/
Der kommer jo ikke farlige rørskader når de er synlige/tilgængelige. Det vand der ved en evt. skade siver ud, kommer jo synligt ud på gulvet. Så opdager man det inden den store skade er sket.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis