1. sals badeværelsesgulv

Hej alle
Ny på forum men har læst en masse herinde og fundet en masse gode råd, som har været nyttige indtil nu, nu er min egen renovering blevet for "ikke standard"
Vi har købt hus og er igang med den helt store renovering - nyt terrændæk med gulvvarme, nye vinduer... osv....
Problemet er nu opstået fordi tegninger og hus ikke helt stemte overens. 1. sal skulle ikke renoveres før næste år, men da alle indervægge ikke var med egen sokkel/fundament måtte disse ned. og problemet var så at det gamle badeværelsesgulv på 1. sal, var støttet af stue-badeværelsets vægge.

Nu er det hele ned og jeg har fået flere forskellige forslag, men nu vil jeg gerne hører her med forslag og fordele/ulemper så jeg kan træffe den bedste beslutning når min ingenør er hjemme igen og kan regne for mig.

Der skal laves nyt gulv til badeværelset på 1. salen og målene på hulet er, som i kan se på billederne, 236cm*290cm og spærene er 12cm*22cm i dimensioner. Væggen der ses fra stue hele vejen op til 1. sal er en single murstensvæg og ikke bærende (den er dog netop blevet understøbt). Badeværelset i stuen blive bygget op i gasbeton og disse kan selvfølgelig støtte (afstanden cc vil være 190cm og går fra 10cm ind i den ene side)
Der skal være vandbåren gulvvarme i gulvet.
Hvad vil være den mest optimale måde at lave dette nye gulv på? 

Håber det var alle info ellers spørg.

På forhånd tak
Rasmus

Hej alle Ny på forum men har læst en masse... Vis hele indlægget
37 svar
 Følg tråden
Der er 30 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Skrevet af <a href='https://www.lav-det-selv.dk/Medlemmer/Profil/userid/41099' class='af-profile-link'>vatnisse</a> på 19-11-2014 00:46
Det er så tilgengæld lige voldsomt nok. Jeg ville smide 170 eller 195 i med c/c 300. Skal du have brusniche eller badekar?


Det er ikke lagt endeligt fast endnu, så muligheden må meget gerne være der. Hvis vægtkravene gør at det ikke kan lade sig gøre er det jo afgjort.
Hvordan vil du så foreslå en endelig opbygning med henholdsvis 170 eller 195 mm spærtræ?
Ser lidt udfordringer med 195mm til den endelige højde af gulvet, men det kommer jo an på hvilken opbygning du har tænkt dig. Husk der skal være plads til 20 mm gulvvarmeslanger:-)

Tænker selv:
Fliser + klæb
Vådrumsmembran
30-40 mm Wediplader med gulvvarme evt med forberedt fald til brusenichen
20 mm spånplade
170 mm spærtræ
Jeg kender ikke til wedi. Kun af navn. De ser dog ret pebrede ud i pris. Jeg ville overveje 20mm forskalling, varmefordelingsplader, GF1 .
Hej. Du får ikke rigtig nogen fordel ved at lægge wediplader, hvis du vil have gulvvarm. Varmen kan ikke komme op igennem det isolerede lag og vil derved varme din loftkonstruktion op i stedet for.
Hilsen Martin

Med venlig hilsen
Martin H.

Bygningskonstruktør / Energikonsulent
Skitsering - Byggeansøgning - Udbud - Tilsyn og byggeledelse.
Projekt,- projektering- og byggeledelse.
Arkitektfirmaet ARKIdesign ApS

Hmmm kan godt se at der er mange forskellige måder at lave det gulv på. men hvis nu jeg beslutter mig for en form for let gulv, vil det så være ok med 145 mm spærtræ til et spænd på 236 cm. skal efterhånden have lagt det så jeg kan få sat forskalning op til loftet i stueetagen.

Annonce
jeg ville tage 170mm eller 195mm... det skal være en stiv konstruktion uanset hvad for ellers revnet dine fliser og fuger.
Skrevet af vatnisse på 24-11-2014 20:42
jeg ville tage 170mm eller 195mm... det skal være en stiv konstruktion uanset hvad for ellers revnet dine fliser og fuger.

 

hvor meget vil den øvrige konstruktion fylde?

Hvis den skal have så stor styrke som mulig, vil det så ikke være bedst med en krydsfinerplade som underlag?

fliser - Fliseklæb - Gulvgips - varmefordelingsplader+forskalning - krydsfiner - Spærtræ

8mm - 5 mm - 19 mm - 22 mm - 20 mm - 170 mm = 244mm

 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis