nye tagrender



4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg vil til hver en til anbefale rendejern til montering af tagrende. hvilket fabrikat er op til den enkelte person, men jeg selv er til lindab stål metal.
Under ivarplanken bruger jeg i firmaet ofte 21 mm x-finer med påmonteret undertag, men andre bruger ofte forskallingsbrædder, hvilket også fungere fint. Der efter monteres der EPDM bånd.
Du kan på så vidt godt montere bjælkerne direkte på sternen, men jeg vil anbefale at skærre 45 mm af spærenderne og montere et stykke spærtømmer som du fastgøre med beslag. og så derefter montere ivarplanken og så bjælkerne, hvis bjælkerne er med bjælkesko vil jeg anbefale at montere neopren gummi bag bjælkeskoene.

Held og lykke med projektet.
Skal underbeklædningen i x-finer være samme bredde som iverplanken? Hvordan laver man en pæn afslutning med underbeklædningen så? Jeg havde tænkt mig at bruge fibercement plader som underbeklædning, men hvordan laver man så ventilation?

Nogen der kan lave en hurtig tegning af opsætning af stern + underbeklædning?


Et ekstra spørgsmål.

Huset er ca 18 meter langt, men der er kun et nedløbsrør, 1½ meter fra den ene gavl.
Når jeg skal bukke rendejernene, med hvor meget fald skal jeg så bruge?
Jeg vil lade de konstruktionskyndige rådgive dig ang. opbygningen af stern og underbeklædningen.

Jeg vil anbefale 2-3 mm fald pr meter på tagrenden. Du kan evt gå ind på vores hjemmesiden og se vores anbefalinger ang størrelsen på tagrenden når man "kun" har et nedløb på hver side
Jeg har udhæng i eternit (trykimprægneret træ bag) jeg har brugt konsol jern, der er skruet fast i sternen, det fungere perfekt. (både rendejern og eternit er skruet fast med rustfri A4 skruer)

Her et billede af carporten.


 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis