udgrave kælder

Hej

Jeg går og pusler lidt med ideen om at udgrave en lille kælder i huset, så der plads til VVB og div elektronik, så en slags teknikkælder.

Der skal aligevel graves rør ind til centralvarme og der skal laves nyt gulv i gangen, så jeg har aligevel spaden fremme... kælderen bliver ca 3x2m og ca 1,8m i højden.
Men hvordan griber jeg det an? Det kommer til at ligge inde i huset, så jeg kommer ikke i nærheden af ydevægge. Dog er der en bærende væg og en ikke bærende væg, jeg skal have understøbt. (der skal jeg har fat i en murer).
Men hvordan skal væggene opbygges? og hvad gør med ved evt grundvand, man måtte støde på?
og hvordan er sagsgangen til kommunen?
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Jeg tror ikke at du skal søge noget som helst. Hos kommunen. Men du kan jo spørge dem. For en sikkerheds skyld!

Nu ved jeg ikke hvad en VVB er.

Men hvis du vil have en kælder. Så byg den udenfor huset. Det er 5 gange så nemt og 10 gange så billigt. (Overdrivelse fremmer forståelsen jo)

Understøbning af bærende vægge ned i 1,8 meters dybde inde i et hus er dyrt. Sindsygt dyrt!

Med den dybde er du reelt tæt ved alle bærende mure i et alm. parcelhus. Der skal laves massevis af afstivning og understøtninger. Og så er der lige grundvandet.

Det er ikke en murer du skal have fat i. Derimod et kulminesjak. :o)
VVB er varmtvandsbeholder, som jo bør være tæt på tappestederne. I min lade skal fyrrumet være, så derfor skal jeg have trukket nogle rør ind. Grunden til kælderforslaget er at jeg ikke har plads inde i huset til VVB og da huset i forvejen ikke har masser af plads, kunne det være en mulighed at grave det ned.
Det var denne løsning de fleste forelog over på stokerpro.dk i forhånd til varmeinstallationen
Nu skriver du jo intet om hvor stort dit hus er, hvis det er mindre end 25 m2 kan jeg forstå at du ikke har plads til en varmvands beholder. Den fylder jo ikke meget mere end et almindeligt køleskab, og kunne for så vidt godt indstaleres over køleskabet i et skab.
Du skal afholde dig fra at udgrave noget i dit hus der bliver dybere end 90 cm. og det er ikke sikkert at dine indvendige støbte mure i fundamentet går så langt ned.
Er der slet ikke noget plads på loftet ?
huset er 122m2 inkl 1.sal.
Nu er det ikke kun VVB der skal være plads til men også gulvvarmestyring, teknikskab osv. og jeg skal aligevel grave varmerør og vand ind, som skal ned i ca 1.20. og kan det placeres der hvor jeg ønsker kælderen, er det lige op af bad og køkken og jeg kan nøjes med at rive gangen op. Det vil jo være lidt spild at køre varmen fra jorden op til 1.salen og ned igen. der er ikke noget på 1.salen der skal bruge vand. Der kommer måske gulvvarme derop. Der er ikke meget plads på 1.salen hvis der også skal være værelser, så 2m2 gulvplads er meget at tage. og loftet er udelukket.
Så det er en afvejning af at bygge mindst om og optage så lidt plads om mulig
Har du ikke i forvejen et fyrrum?
Det lyder bestemt ikke som en rar opgave i mine øren, at skulle til at håndudgrave en kælder og da slet ikke at skulle til at understøbe indvendige, bærende vægge.
Hvor er grundvandsspejlet i de våde perioder? Hvis der er blot den mindste tvivl om, at grundvandet vil kunne stige op, så ville jeg end ikke tænke på det projekt.

Med venlig hilsen
ktm

 

Skrevet af kimcarlsen på 21 jan 2013 08:22
Hej

Jeg går og pusler lidt med ideen om at udgrave en lille kælder i huset, så der plads til VVB og div elektronik, så en slags teknikkælder.

Der skal aligevel graves rør ind til centralvarme og der skal laves nyt gulv i gangen, så jeg har aligevel spaden fremme... kælderen bliver ca 3x2m og ca 1,8m i højden.
Men hvordan griber jeg det an?
Hejsa Kim

Alt kan lade sig gøre. Men du skal vide inden du går i gang at det er et langsommeligt arbejde at understøbe, hvis du vil undgå revner i det du skal understøbe. Jeg har gjort det med hele huse et par gange den sidste var  et lille byhus i Horsen der blev til restaurations lokale, dog kun 60cm ned.
Det første du skal undersøge er det med grundvandet som andre har nævnt, hvis det står for højt så kan du godt glemme det, for understøbning kan ikke laves vandtæt, da den foregår i etaper, der er alt for mange urene samlinger.
Du skal også finde ud af hvad jordbund du har, hvis det er ler så skal du overveje en ekstra gang for så er det mindst en 3-4 gange så træls og hvis det er løst sand der ikke kan stå selv ret dybt, så tager det måske endnu længere tid.
Hvis du kommer positivt ud af de første to, så lav en skitse der viser alle vægene i dit hus og hvor du vil placere kælderen og post den her, så kan vi fortsætte snakken derfra.

Note: Hvis du vil være sikker på ikke at få revner så skal du regne med at sådan en understøbning nok tager 3-4 uger.

Venlig hilsen     
Asger-P
TømrerenTrædrejerenKlejnsmeden, og Programmøren
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis