Gør det selv MEGA-ghettoblaster til roskildefestival

Hej alle LDS'ere, håber i vil hjælpe mig...

Jeg vil til årets festival bygge et transportabelt musikanlæg til min lejr. Jeg ved det er et kendt emne herinde men har ikke kunnet finde svar på mit spørgsmål.

Info om projekt:
jeg har lavet en lille tegning af "Ghettoblasteren" i google SketchUp så i kan se hvad jeg snakker om.

under låget i toppen er der en autoradio og en ekstern 4-kanals forstærker som jeg brokobler til to 4-ohms 12" bas-enheder, der er placeret i hver deres 100-liters portet kabinet.
autoradioen (4*45w) skal selv drive de øverste højtalere (fuldtone), har dog ikke fundet ud af om det skal være 8 styks 6,5" i 8-ohm som jeg parallelkobler to og to til hver kanal, eller om det bare skal være en 6x9" på 4-ohm til hver kanal. har ikke kunnet finde 6,5" fuldtonehøjtalere i 8-ohm endnu... disse fuldtoneenheder skal spille i lukket kabinet.

Batteri(120ah), autoradio, ekstern forstærker, powerkondensator, sikring osv. er altsammen placeret under låget i toppen som jeg har malet i metalfarve.


Mit problem:

jeg er vandt til at bygge i mdf-plader da det er et stærkt og pragtfuldt materiale at arbejde med, men da det er roskilde og mulighed for regnbyger er det måske ikke det smarteste materiale at benytte? MDF er jo ikke glad for fuugt. Kan man imprægnere mdf-plader på en sådan måde at de ikke bliver ødelagt af fugt? anlægget skal jo bygges til at spille udendørs. Er der nogle der har et smart trick, eller skal jeg bygge kabinettet af noget helt andet? har tænkt på at behandle med linolie og skibslak, men er det nok? kan forestille mig at anlægget bliver udsat for nogle tæsk, så hvis der går hul på lakken vil den vel bare suge derfra så lakken slipper? hvad skal jeg gøre?

Mvh. Hifibanditten

tegninger:


10 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hej Hifibandit

Jeg har selv bygget et par anlæg til Roskilde i MDF og har ingen problemer haft med fugt. Det ene var endda i 2007 (hvor det regnede temmelig meget!) og heller ikke der var et et nævneværdigt problem. Jovist den blev lidt våd, men det er ikke noget større problem. Jeg malede og lakerede blot hele sjoveren.

Har du tænkt over om det skal være 16 eller 19 mm? Jeg brugte 19, og det var næsten for tyk en plade.

Jeg har ikke erfaring med vandfast krydsfiner, så det skal jeg ikke kunne sige om opfører sig anderledes.
Anlægget ser godt ud (thumbs up)

med træ af gøre... så i mit vedkomende brugte vi krydsfiner... virkede super...
vi malede kun anlægget et oar gange... og så var det ellers bare perfekt...
men det regnede ganske vidst ikke sidste år. så vandfast ved jeg sku ikke om det er...

Men et forslag til jer...
få indbygget en form for sækkevogn i, eller en træk vogn fra harald-nyborg til 300kr. (virker mega godt!

og for jeres egen skyld. ét 120ah timers batteri... er sleeeeeeet ikke nok strøm
... no way
jeg går udfra i bruge omtrendt samme mængde strøm og bruger anlægget lige så meget som vi gjorde... og det var altså hele tiden.

vi havde 2 x 65ah (haraldnyborg 400kr)
og købte ét mere der nede..
fik ladet alle 3 op...
og vi havde strøm til halvdelen af festivalen.-..

så det var lige det jeg vil sige...

Ha' en god festival til sommer
så kan vi battle med vores anlæg.
vi kommer til at ligge i H64. håber vi
Sejt! Er du kommet videre med projektet?

Vil i øvrigt give Zelta ret i, at det må være en fordel at bygge det sammen med en slags sækkevogn. Lidt mudret, så er det rart at kunne trække den på nogle fornuftige hjul.

Zelta, kan du vise os nogle billeder af jeres anlæg?

Mvh. AllanE
Annonce
Har ændret designet en tand.. har gjort den mere kompakt samtidigt med at den nu har en følsomhed på hele 110dB/w/m. med de valgte enheder. dvs. at den kan spille ekstremt højt pga. hornbas-designet. der er også horndiskanter øverst. jeg har taget udgangspunkt i et cubo12 design fra http://www.freespeakerplans.com/cubo-12.html

mangler bareat tilføje diverse gitre foran højtalerne og den store basport samt et ventilationshul til elektronikken og et låg på toppen.

bygger den af krydsfiner i stedet..
jeg glemte helt at fortælle at den også bruger mindre strøm nu. ved ikke helt om jeg bare bruger bilradioen som pre-out til effektforstærkeren, eller at jeg i stedet benytter en batteridrevet minimixer med aux-indgang? det er jo lidt risikabelt også at have ipod med hvis den bliver stjålet eller går i stykker?
@Zelta - Jeg har 2x7.2ah i mit setup og det spiller både længe og pisse højt.. Det må være fordi du enten har bygget det med nogle utroligt ineffektive enheder eller fordi at du vil spille orange scene op - @hifibanditten.. hvis ikke du er gået igang med at bygge den endnu kan jeg klart anbefale at kigge på http://www.diyaudio.com/forums/class-d/104402-boominator-another-stab-ultimate-party-machine-174.html <-- det er sådan det skal gøres!

et billede af mit projekt her: http://www.sperbits.ch/foto.JPG

trævalg til enhver højtaler krydsfiner!! træet er meget stivere og bedre dæmpet end mdf.. Derudover suger det ikke så meget vand.. eneste minus ved krydsfiner er prisen

angående batterier.. hvis du har nogle enheder der spiller med 110db/w @ 1m svarer det til at du skal have høreværn på hvis du nærmer dig 1 meter af højtaleren og spiller med 1W. et 120Ah batteri der kører ved 12v har 120*12=1440Wh... Det kommer du aldrig til at udnytte Det skal i øvrigt nævnes at de batterier du har haft kig på sikkert er start batterier. De er ikke designet til at man op og aflader på dem igen og igen.. Du skal istedet have nogle veligeholdelsesbatterier som dem der sidder i scottere eksempelvis.. Så holder dit anlæg i flere år uden at batteriet bryder sammen

Nåhh det var ikke for at blande mig, men jeg vil klart anbefale at kigge forbi http://www.diyaudio.com/forums/class-d/104402-boominator-another-stab-ultimate-party-machine-174.html <-- der er utroligt mange gode betragtninger om hvordan man laver sådan et anlæg hensigtsmæssigt..
Nej det er et forbrugsbatterijeg har, så det er designet til at holde strømmen i lang tid.
kender godt boominatoren, er selv medlem inde på roskilde-opens festivalanlægsforum. den er sindsygt gennemtænkt den boominator.
jeg har købt en ta2020 tripathforstærker til at drive toppene. hvis man kun spiller med dem, vil der være strøm nok til næsten to ugers konstant musik. mellemtonerne har en følsomhed på 96dB/w/m. hvis der er fest og man skal have lidt ekstra bas kan man sætte bassen til. bassen har i sig selv en følsomhed på 102dB/w/m og kan blive boosted med næsten 8 dB mellem 50-140Hz i cubodesignet bliver der påstået på hjemmesiden. når bassen er koblet til den ekstra bilforstærker vil strømmen dog kun holde i ca. 8-10 timer ved fuldt lydtryk( ca. 130dB ved 1 meter.) har ikke bygget den endnu, men har bestilt enhederne hjem.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også