Ispind

jeg har som flere andre fulgt FVM's billede serie om opsætning af hans ispind, og der har været mange spørgsmål vedr. ispinden som både FVM og jeg har svaret efter bedste evne (jeg laver lidt service på ispinde i forb. med mit arbejde)

og for at det ikke skal ende med kilometer lang snak inde under FVM's billeder opretter jeg nu denne tråd så evnt. spørgsmål kan blive besvaret her.

jeg ved self. ikke alt om ispinden, men vil svare efter beste evne, og i samme forbindelse har jeg nu forsøgt at lokke Niels som er forhandler af ispinden her ind så han evnt kan svare med.

selvfølgelig skal det ikke være en reklametråd for ispinden, og jeg sælger ikke ispinden og  får ej heller ikke procenter for at svare på ting om den (desvære )

jeg synes blot at den er en god opfindelse og har selvfølgelig også selv bestilt en som bliver leveret i løbet af efteråret, hvor der naturligvis også kommer billeder fra opsætning mm

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

76 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Angående den ispind. Hvordan er det med hensyn til levetid og indkøb af en sådan maskine hvad koster den ca.

Angående den installation vi lige har set udført stille jeg mig med min lille viden om tingene tvilende overfor den miljømæssige konsekvens af et koberrør i råjord fyldt med kølemiddel. Der er må være en kraftig og mange sten der kan lave hul i sådan et og så er der ellers drivhusgasser i luften jo.

Har hørt noget om de er ved at lave nogen med co2 i stedet for kølemiddel er der noget hold i det eller er der ikke.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

jeg mener at have læst i deres folder at kompressor har en ca levetid på 25 år. kan ikke huske der er angivet tid for resten af anlæget

som jeg ogå nævner inde under billederne, så har jeg fået et tilbud på et anlæg tilsvarende FVM's (uden VVbh) på 65000,- dertil kommer der så div grave, VVS og el arbejde.

anlæget indeholder ikke kølemiddel i den forstand, der bruges Propan R290 som er gas. næsten det samme som du anvender i grillen komfuret osv. bare renere, og ikke skadelig for miliø. kun hvis du anvender åben ild i nærheden af en utæthed.

mht. sten osv. så er der samme chancer som ved alle andre rør osv i jorden.
så dækker man til med almindelig fornuftig omtanke evnt. med grus lige omkring rørene så skal de nu nok holde din og min tid ud :-)

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Jeg har valgt at dække rørende med harpet sand (brolægger sand) også lige gå hen over det så det ligger fast i et lag på ca. 10cm over rørende, samt samlet de sten fra der blev fundet, det var ikke ret mange.

Nu blev det første lag jord også lagt ned med håndskovl da der også er kommet pem slange (vand) og 230 + 400V kabel ned i renden op til carporten, 230V og vand skal vidre over til mit drivhus, så der er lidt mere grave arbejde.

I mit anlæg er der ca. 650 g propan, i de sammen byggede anlæg er der ned til 300 g. så der er ikke ret meget gas i omløb. Co2 er godt nok en bedre gas set med køle øjne, med den kræver et meget højerer drift tryk, hvilket gør det næsten ubrugeligt set i disse typer anlæg.

Der er en forventet leve tid på 50 år på selve anlæget, så kompressoren skal skiftes en gang under vejs, der kan jo også være kommet nogen med bedre virkningsgrad til den tid.

Jeg regner med at den totale installationspris bliver ca. 100.000,-. det skal så nævnes at fra 1/12-07 hvor vi købte huset og frem til maj hvor vi stoppede begge fyr havde vi brugt 20Ks m3 løvtræ, 800L olie samt 1400kg koks + el til varmtvand.

Sidst i juni fik vi huset hulmursisoleret med papiruld.
Ifølge energimærkningen på huset, var det opgivet til at vi ville kunne spare 17.000,- i olie ved hulmursisolering, dette ved en oliepris på 8,- , isoleringen kostede ca. 15.000,- . Det tog den gulv træk der var med det samme

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Okay det er så i mine øjne ikke ligefrem den bedste investering sådan et anlæg 100.000 mindst før det er lavet det hele. Stor stål statue i haven vil jeg ikke bryde mig. Er enig i at rørene kan tildækkes med sand for at minimere muligheden for skader. Hvor stor er den årlige omkostning på at køre med sådan en?? Fik engang et tilbud på et jordvarme anlæg og der var anlægget sat op imod at det kostede 75.000 og installere oliefyr hvilket jo egentlig ikke afspejlede prisen på det virkellige liv. Men er meget interesseret i at høre lidt mere om hvad det koster i energi at køre med det.

Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

ispinden har den egenskab at enten kan man lide den, eller også kan man ikke :-) fordelen ved en ispind er at du ikke behøver 1200 kvm have for at opnå det samme som jordvarme. jordvarmen er fyld med miliø skadeligt kølevædske der ved en læk kan ødelægge grundvandet. ispinden er der gas i som fordamper ved en læk.

mht. omkostninger er der på http://www.jensensservice.dk et exelark på driften af ispinde kontra andre opvarmnings metoder

jeg forventer at mit anlæg kommer til at ligge på ca 70000,- når det står færdigt, men jeg har også den fordel at jeg selv er elektriker.

og ser jeg på forbrug /kr så forventer jeg at spare, pga. de stigende oliepriser ligger min varmekonto på ca 2500 mdr. og det kan jeg bruge meget støm for :-D


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Annonce
Eltavlen skulle skiftes under alle omstændigheder, så det er vel ikke helt fair at tage det med her. For havde tavlen været lovlig skulle der kun en gruppe mere på. Samt koble anlæget til.

Havde jeg haft tiden skulle jeg kun have haft, en gvser ud og lodde rør, også kunne jeg selv have lavet alt centralvarmen, men familien skulle have varme på inden jeg tog 2 uger på søen.

 Mvh.

Flemming

Man skal ikke kaste med Sten hvis man selv bor i et glashus ...Eller hvis Sten er rocker, og ved hvor du bor

Det kastede da lidt lys over tingene for mig, for jeg har godt nok undret mig over den ispind, og gør det stadig. Men jeg kan altså så forstå at det er en slags "økologisk varme" eller hur !

V.h. Håndværkeren
det afhænger jo lidt af hvordan du holder ukrudtet væk omkring fordamperen

ved ikke om man direkte kan kalde den økologisk, der skal jo stadig en el forsyning til den, men den er ihvertfald mere miliøvenlig i forhold til oliefyr .

vi har faktisk en kunde der har opsat en vindmølle til at lave strøm til ispinden, installationen var ikke lavet færdig da jeg var der ude, så hvordan den lige er strikket sammen ved jeg ikke, men det er da en fabelaktig god ide

jeg ved at der pusles med at lave en sampak af ispind og solpaneler både til el og vand, men om det bliver en realitet ved jeg ikke endnu, da el sopaneler jo er ret bekostelige.

mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Fortæl mig lige hvad den ispind gør og hvorfor den kaldes en ispind.

groft sagt så er en ispind jordvame i luften, det er en luft til vand varmepumpe.
den fungere egentlig på samme måde som et køleskab eller en fryser, her anvender du bare varmen i steden for kulden via en varmeveksler til din central varme

egentlig hedder den octopus, men den har fået kælenavnet ispind, fordi den under drift danner rimfrost på energi stavene,

jeg har vedhæftet et billede af en ispind i drift så du nemmere kan se hvorfor den kaldes det.


mvh

Gert Møller

ja det kan laves :-

Der er yderligere 66 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis