Hvordan opvarmer jeg bedst huset ? og spare penge til varme - pillefyr/pillebrændeovn ?


Hej

Jeg har kik på et hus, det er en ældre sag og der er 130 m2 der skal opvarmes, hvoraf ca. en 30 af dem er i overetagen.

Huset er gammelt og der bor en gammel dame der pt. i energirapporten er der afsat 3900 liter olie ved en konstant varme på 20 grader i hele hytten, det giver ca. et varmeforbrug på 40.000 kr. + om året - det jo alt for voldsomt.

Vi vil hulrumisolere, der er et solid hulrum at gøre godt med. Herefter vil vi så overveje hvad der skal gøres ved ellers for at nedbringe varmen og jeg er personlig lidt i tvivl om hvad der bedst kan betale sig.

VI har ikke de store summer til at starte på, så vi skal have have nyt gulv på - noget rockwool gulvisoleringsplader på 300 mm og noget laminat gulv og så hulrummmet i væggen. 

Herefter skal vi så have noget gjort ved selve varmen. Vi satser på at bo i underetagen og første år, så det behøvedes ikke være en sauna på første etagen. 

Der er 3 rum i forlængelse af hinanden, det sidste rum er der dør til og det skal være soveværelse. Nummer to rum er en stue og der er en stor støbejernsbrændeovn - herefter er der 5,5 meter og et nyt rum med lille åbning til et nyt rum, hvor der igen er en stue.

Huset opvarmes via. en gammel salamander støbejernskedel og selvfølgelig et oliefyr, fyrrummet er meget småt og salamanderkedlen er nedsænket i et hul på omkring 40 cm dybde, 80 cm bred og så 1,5 maks lang. (ikke målt efter, men cirka). Fyrrummet overholder reglerne, der er to dør og alt det der...jeg ved dog ikke om et pillefyr må stå i et sådan hul ? og om der er pladsen. Fyrrummet er 4,8 langt og 2 meter bredt. 

Når vi hulmursisolere vil brændeovnen nok være for voldsom til det lille hus, jeg har derfor overvejet at beholde olieopvarmningen, men udskifte brændeovnen i stuen til en lav effekt pillebrændeovn. Rummene er dog adskilt med døre eller små åbninger, så jeg ved ikke om varmen kan sprede sig nok og om dette så vil betyde at stue med pillebrændeovn vil være alt for varm, så kunne vi have beholdt brændeovnen og have samme effekt.

Min anden plan er at købe et woody pillefyr og så stille op i fyrrummet, energirapporten mener at det kan køre på eksisterende anlæg, men det skal selvfølgelig vurderes.

Jeg ved selvfølgelig det der spare allermest er at skrotte olien for træpiller, men prisen er omkring 23000 kr. på dette, imens en træpilleovn fra greenflame.dk kan erhverves for omkring 13000 kr. hvis den kan klare under etagen - så ville vores varmebehov være minimalt herefter. Der er elvarmer på vandet...der er køkken og en entre og et toilet udover hvad jeg har nævnt, alt er i seperate rum.

Men den er heller ikke så hyggelig som en rigtig brændeovn og vel bliver lidt overflødig, når vi overgår til et træpillefyr. 

Den tidligere ejer har brugt det samme som energirapporten siger, hun har brugt 3600 liter rundt regnet og hun har brugt brændeovnen udover. 
Jeg tror hun kun har været på underetagen, men jeg ved jo ikke hvordan hendes såkaldte varmevaner er. 

Ved isolering kommer vi ned på 24000 kr. i varmeregning jf. energirapport, beregnet selvfølgelig. 

Så ja, jeg kunne godt tænke mig nogle input omkring det. Jeg har ingen erfaringer med hverken det ene eller andet og det er en jungle af info






20 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Fint nok at hulmursisolere, men det lyder som om der kunne være lidt idé i at isolere taget, det er nok der det meste af varmen fiser ud

Der er et ældre hus, pt. er der 100 mm isolering efter energirapporten, der er pt. et abesttag på. Der er en overtage der er beboelse og der er ikke noget 'loft' efter der, så jeg kan ikke 'hulrumsisolere'.

Jeg tænker den eneste mulighed for at isolere taget, er ved at taget skal af og så ligge nyt isolering? Reglerne siger noget med 350 mm som minimum (mener jeg?). Pt. er der asbesttag på og det vil kunne leve i mange år endnu, så det vil jeg helst lade ligge.

Jeg er meget åben for at høre ad hvordan jeg kan isolere taget, uden at taget skal af og samtidigt beholde anvendelse af overetage?

Hvis det hus skal blive bare rimeligt at bo i varme økonomisk, skal du nok regne med de første 100.000,00 kr. Er der ikke termovinduer hjælper det ikke meget at hulmurs isolere, da vinduerne vil være den største kuldebro. Det hjælper heller ikke meget at hulmurs isolere hvis loftet ikke er isoleret da det er den vej det meste varme forsvinder. Den kedel du har stående er nok en der er efter monteret et olie fyr på kunne jeg tænke mig. Et sådant er bygget til fast brændsel D.v.s. kul koks eller brænde. Og der må da være radiatorer i huset så vil det da være den billigste løsning, spørgsmålet er så om du kan skaffe en nyere låge eller hullet hvor olie brænderen går ind kan blændes. Som du skriver, kan der sikkert også monteres en pille brænder på fyret og det vil også være ret godt for så skal du kun fylde piller i magasinet, hvor du med fast brændsel skal fylde på flere gange i døgnet.
Jeg har selv haft sådan en Salamander kedel hvor der var sat olie fyr på, det blev fjernet og jeg var heldig at finde en nyere låge til den. Jeg fyrede med energi koks hvilket gave en ret stor besparelse, og store mængder aske.
Man behøver altså ikke pille taget af for at efter isolere, det gøres inde fra.
Der er termovinduer i hele hytten pånær et enkelt, de ser fine ud.

Der er i energi rapporten foreslået skifte dem til noget lavenergi - men tilbagebetalingstiden er lang, så derfor tænker jeg den del ser fin ud.

Jeg har en anden tråd herinde omkring muligheder for at bruge pillefyr på en salamanderkedel, jeg tror dog efter google søgning, at det ikke er muligt. Jeg kan se det er en høj forekomst omkring spørgsmål og erfaringer med dette, men de forsvinder omkring 2010 og så der nye regler i år 2013...jeg kan ikke finde noget nyt om det. Enten så det fordi alle dem der har en salamanderkedel har fået smækket et pillefyr på og "lived happily ever after" eller også harmonere det ikke med reglerne.
Skrevet af jolenes på 18 aug 2014 09:33


Ved isolering kommer vi ned på 24000 kr. i varmeregning jf. energirapport, beregnet selvfølgelig. 


Siger energirapporten at i kan komme fra 40.000 kr til 24.000 kr kun med hulmursisolering og gulv??? Det lyder af meget..








Annonce
Jeg ville sige først og fremmest få installeret et pillefyr, det koster en del penge men det kan sikkert halvere varmeudgifterne, også er i allerede godt på vej..

Hvis i flytter ind i et gammelt hus skal i have penge klar. det koster at bo i hus, og det lyder som et gammelt hus der har brug for en masse arbejde, så skal i have mange penge klar... og glem de halve løsninger som en "pillebrændeovn" fordi det er billigere, find ud af hvad der er den rigtige løsning på sigt, og tag den rigtige beslutning første gang.
Hej.
I jeres tilfælde ville jeg få radiatorer i de rum, hvor det mangler og sætte et pillefyr på
salamanderen. Det vil være det billigste at komme i gang med.
Mange vil sige at Salamanderen er håbløs, men det er den nu ikke og den står der jo.
Så er I kørende med noget fornuftigt og har ikke smidt penge ud til en eller anden
gættet totalløsning, som jeg synes der her inde er mange blandede erfaringer med.
Og brændeovnen kan I da stadig få glæden af i stuen.
Kan så lige sige, at her fyrer vi med brænde hele året, og vi kommer nok op på  et budget
på kr. 3.000- for den kommende vinter. Og nej, det er ikke en kommafejl. Det er brænde fra
skoven og skaller fra et savværk


mvh

 varmetossen

Jeg opvarmer mit lejede hus der ikke er for godt isoleret for ca. 4500,00 kr. om året udelukkende med brænde ovn. Jeg har 100 m2.
+1 en for pillefyr. det vil spare jer for en del. Lav evt hulmursisoleringen også og vent så til i har boet der et års tid inden i kaster jer over alt muligt andet. I når at få mange ideer og ændrer planer mens i bor der og så vil det være spildt at bruge penge og tid på at lave noget der skal laves om.
He.
Nu fik jeg skrevet 'pillefyr. Jeg mente pillebrænder, der monteres i den eksisterende
kedel i stedet for oliebrænderen.


mvh

 varmetossen

Der er yderligere 10 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis