Facade skaller af

Hej LDS

For snart 2 år siden købte kæresten og jeg et ældre hus, men nu begynder den nordlige facade at skalle af. På billedet kan man se hvordan det ser ud.

Image and video hosting by TinyPic

Jeg er ikke helt sikker på hvad der er årsagen til det ser sådan ud og hvad jeg bør få gjort ved det. Umiddelbart ser det ud til at være værst i fugerne. Er der nogen af jer kloge hoveder der kan hjælpe mig.

På forhånd tak

Ebbe
6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Nogen anelse om hvad det er malet med?

I 9 ud af 10 tilfælde skyldes det fugt, hvis du har mulighed for at låne en fugtmåler ville det være et super første skridt

Mvh
Martin

www.malermester-hansen.dk
Malingen er ikke diffusionsåben, det vil kun blive værre.
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
Vrøvl, det der kan ske på selv den mest diffusionsåbne maling.

Skal renovere den sidste halvdel af et hus for en kunde der fik malet sit nye hus, som blev vandskuret, med KEIM silikatmaling som er noget af det mes diffusionsåbne der findes.

Malingen skallede, ja den væltede faktisk af, på samtlige fuger, det skyldes at mørtelblandingen i husets fuger var blevet lavet for cementholdig.

Vi lavede første halvdel for 4 år siden og det holde perfekt, denne gang blot malet med siliconeemulsionsmaling som hæfter bedre på lidt vanskelige underlag.

Det der kan skyldes alt fra opstigende fugt fra soklen, at der er blevet malet oven på kalk, ja endda en tagrende der har stået utæt i årevis og splasket ind på facaden, at der er blevet malet oven på alger eller noget helt andet...

Men løsningen kan findes og det behøver bestemt ikke at være på grund af en lortemaling og det behøver ikke at blive værre hvis man bare handler i tide og korrekt

Mvh
Martin

www.malermester-hansen.dk
Tak for svarene.


Umiddelbart lyder det til at der kan være flere forskellige årsager til malingen skaller af. Som nævnt er det jo kun den norlige facade der er problemer med så umiddelbart vil jeg tro at fugt er mest sansynligt?

Hvad vil så være løsningen på problemet? Det løse materiale skal vel fjernes og noget nyt pus på, hvorefter der så skal males igen? Eller ville det bare udskyde problemet?

Jeg kan se at malingen der er brugt på facaden er Jotun Multicolor Mur Sil.Em. (som jeg læser som "mur silikonemulsionmaling") og det lader til at den er blevet malet i efteråret 2011.

mvh
Ebbe
Umiddelbart hvis du ikke selv sådan lige kan se nogen mulig årsag til fugt, et eller andet der opfugter facaden regelmæssigt, så ville jeg vælge bare at reparere det og håbe på at det løser problemet, opstår det igen, så må der findes en forklaring

Jeg kender ikke Jotuns silikoneemulsion, men Jotun laver suveræne produkter, så jeg tror det er et perfekt produkt der er blevet anvendt...

Men til sådan en lille rep ville jeg give det en omgang, helst med højttryksrenseren, ellers med en spartel for at få alt løstsiddende af.
Dernæst ville jeg tage en gang udendørs spartelmasse, evt. kan man tilsætte det en håndfuld sand eller to for at efterligne strukturen bedre, spartle det på, vente til det er så tørt at du kan røre det næsten uden at lave mærker med fingeren og så udjævne overgangen med et filtsebræt eller en godt våd svamp, vente til det er tørt, plette det med grunder og så male.

Det burde fikse problemet

Mvh
Martin

www.malermester-hansen.dk
Tak for svaret martin.

Dit forslag lyder ganske godt.

Det fremgår ikke umiddelbart af billedet, men det er næsten hele nordfacaden der er ramt, som på billedet. Så en "lille" reparation er det måske ikke helt.

Som du skriver så er der ikke nogen umiddelbar årsag til fugt på facaden (utæt tagrende osv.)

Men igen, tak for responsen.

Mvh
Ebbe
LDS Systembesked
LDS Tip
Automatisk tip
Indkøbstip: Få 20% rabat på spartelmasse og maling med vores rabatkode hos Malgodt: LDSMAL07     Se mere her
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også