Gulvvarme, meget varmt rør

Hej.

Vi har lige fået lavet gulvvarme og nu er jeg i tvivl om noget ikke virker som det skal. Det højre rør uden termostat er virkelig, virkelig varmt hele tiden - også selvom jeg i nat skruede ned for termostaten. Er det som det skal være? Kan ikke forstå det skal være så varmt hele tiden? 
12 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Du har den mest simple form for gulvvarme man kan lave, hvor fremløbstemperaturen er lige så høj som til dine radiatorer.
Den eneste måde du kan få temperaturen på din retur ned på er ved at få udskiftet termostaten til en med flowbegrænsning. Alternativt skal fremløbstemperaturen reduceres i hele din varmeinstallation.

Selvbygger med stort S. 
Hvis din termostat på det venstre rør er en returtermostat, vil fremløbet altid være lige varmt. Prøv at lukke for termostaten ved at skrue den ned på nul. Vent nogle timer og skru så op på 1. Bliver gulvet ikke varmt nok skruer du op på 1,5. det tager ca. et døgn før ændringerne har den ønskede effekt.

fase
Tusind tak, dejligt med hurtige og gode svar! Så blev jeg da lidt klogere.
Hvis vi imidlertid nu sagde at vi har 4-5000kr at gøre med - og ønsket er mere præcist at kunne kontrollere rumtemperaturen, hvad ville I så gøre? Er en termostat med flowbegrænsing godt nok? Derudover er der vel også et økonomisk hensyn - det må da øge varmeregningen betragteligt, hvis der bare knalder varmt vand igennem badeværelset hele tiden? 
Der "knalder IKKE varmt vand igennem hele tiden" .Det siver lige så stille igennem præcis som ved radiator. Der er fremløbs røret lige så varmt. Du skal bare skrue ned for termostat så får du passende gulv og rumtemperatur. Det tager tid so nævnt i andre svar.
Der er ikke nogen videre besparelse ved at lave et andet system. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Elmanden har ret, hvis du sætter termostaten på en fast værdi, og lader værre med at pille kan det sagtens holde en fast temperatur i rummet.

Den høje returtemperatur koster dog ekstra hvis du har fjernvarme, og reducerer virkningsgraden hvis du har egen varmekilde. Begge dele kan en termostatventil med flowbegrænsning forhindre.

Selvbygger med stort S. 
Annonce
Mange tak for svarene. Jeg undersøger en termostat med flowbegrænsning! 
Mange tak for svarene. Jeg undersøger en termostat med flowbegrænsning! 
Termostat (med flowbegrænsning) er noget helt andet. Så bliver temperaturen reguleret efter rumtemperaturen, hvor returtermostaten regulerer efter returtemperaturen (temperaturen i betongulvet). Ved betongulve (tung gulvvarme) er det en meget træg regulering, som returtermostaten har helt styr på.
Det ideelle ved tung gulvvarme må være at have en radiator der hurtigt kan booste rumtemperaturen.

Søren O
Der er flere svar her som nævner den " høje retur temperatur" der er ikke nogen steder i trådstarters indlæg der der siger noget om det.
Det er fremløbs temperatur der er høj, og det vil det altid være. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Hvis returen ikke er varm, får du glæde af at det varme vand der løber igennem.

Hvis der hele tiden er en passende temperarur i rummet, når du har indjusteret termostaten, har du ingen glæde af flowbegrænsning, eller en mere avanceret styring.

Hvis du alligevel udskifter termostaten til en med rumføler, skal du samtidigt have flowbegænsning, da der kan gå lang til fra termostaten åbner til temperaturen i rummet stiger. i det tidsrum kan du have en meget varm retur, som kan koste dig penge, hvis du har fjernvarme. Det problem har du ikke med en retur termostat, hvis du ​aldring skruer vildt på den.

Hvis varmen på gulvet er uensartet, bør du få en blandesløjfe, det vil dog fylde en del.


Der er yderligere 2 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis