Nye termostater (eller ventiler)?

Hey.

Har fået og tænkt på at jeg synes vores termostater i stuen reagerer utroligt langsomt med at lukke for varmen når vi om vinteren tænder op i brændeovnen eller nok sommeren og solindfald får temperaturen til at stige i rummet. Vi oplever at der stadig er pænt meget varme på radiatorerne selvom der er 27-28 grader i rummet pga brændeovnen eller opvarmningen fra solen.

Jeg tænkte derfor på om det var en ide at skifte termostaterne til nogen der reagerede lidt hurtigere, som jeg har læst at de elektroniske skulle gøre. Er der nogen der har erfaring med dette? Eller ligger "fejlen" i messing ventilen "bagved" termostaten?

Vi har pt denne type termostater som sandsynligvis er fra dengang Naturgas fyret blev sat op i 1999.....
<img src="/Portals/0/activeforums_Attach/1397758888732.jpg" border="0" class="afimg" />
Hey. Har fået og... Vis hele indlægget
18 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Nu er de støvsuget, og stiften hver ventil er motioneret en del (fin frigang virkede det til) så nu må dagene vise om det har hjulpet.... Ellers må der nok nye termpstater og evt pakdåser til....... :-)
Men I mener ikke at elektroniske skulle være hurtigere reagerede end "almindelige" ?
De elektroniske har jo stort set samme opbygning, blot med den forskel at du kan indstille dem til at skrue op og ned for varmen så de sænker temperaturen om natten. Jeg ved ikke hvordan de nye er indrettet, men så vidt jeg husker skulle der være et lille varme legeme der påvirker bælgen / fjederen i termostaten så denne udvider sig og lukker lidt af for varmen. Derfor tror jeg ikke at de vil reagere bedre på om du fyre op i brændeovnen. Men sidder dine radiatorer ved vinduerne, kan du godt regne med at der kommer lidt kølig træk der påvirker termostaterne. Det virker rimeligt muligt at når du har fået varmet hele rummet op, begynder dine termostater at reagere, og det tager altså mere end en time før al luften i rummet er så varm. Du kan snyde termostaten ved at trække en uldsok hen over dem.
Hej,

Jeg skiftede termostater og pakdåser på radiatorer fra 80'erne. Nu fryser vi ikke måsen af mere.Jeg vil gætte på at motionering af pakdåsen + støvsugning f termostaten gør en verden til forskel.


"Born to Run" er fra 1975... og det er stadig en fed plade.
ChristianV. Overvejer at gøre det samme....tror det er en livrem-og-seler-løsning ;-)

Håndværker: lige et tillægsspørgsmål. - når du skriver skifte ventilen mener du så hele ventilen eller blot pakdåsen hvor den lille pal sidder i?
Så det er ikke lægmand arbejde? Det kræver vel vand tømmes af anlægget?
For en gangs er jeg enig med håndværkerens betragtning :-) at skifte ventil og termostat er KLART at foretrække ny og moderne ventil + termostat anno 2014 koster ca. 300- 320 kr alt efter model og det tjener sig hurtigt hjm igen hvis du har både ældre ventiler samt termosstater, og ja det er nok en opg. For en VVS,er men husk på at hans løn jo kan trækkes fra i skat, så jo før du kommer i gang jo før sparer du penge....
Jeg skiftede blot pakdåsen og termostaten (plastichalløjsaen som skrues på ventilen).

VVS nr. 013G2950

Det virkede fint for mig, og er 5 minutters arbejde pr. radiator.

Vedr."lægmands-arbejde": Hvis dit anlæg ikke er forbundet til fjernvarme, må du pille alt hvad ønsker i varmeanlægget.

"Born to Run" er fra 1975... og det er stadig en fed plade.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis