Sikring mod skybrud i 1-plans hus

Hej, vi er desværre blevet ramt af skybruddet den 2. juli i et 1-plans murstens hus i Hvidovre fra 1958. I den forbindelse har jeg et spørgsmål om evt sikring mod fremtidige skybrud. Først lidt info:

Huset har betonfundament og sokkel.
Ovenpå soklen er der tagpap hvorpå murstene ligger.
Huset er hulmursisoleret (med hvad præcis ved jeg ikke).
Vægge indeni huset er også muret.
Gulve i gang, stue/alrum, værelser var et massivt trægulv med 22 mm brædder lagt på strøger med dampspærre ned mod betonfundamentet og 70 mm isolering ovenpå. Afstand fra fundament til brædder er vel i gennemsnit 200 mm.
Badeværelse og bryggers er med støbt gulv og fliser.

På skybrudsdagen stod der vand rundt om huset op til 2-3 murstene op ad væggene. Ved hjælp af poser fyldt med jord lykkedes det dog at undgå at vand trængte ind igennem døre, som dog i nogles tilfælde også var højere oppe end vandspejlet.

Det eneste sted i huset hvor der kom synligt vand var i badeværelset hvor det stod op af kloakken ved bruseren. Da badeværelsesgulv dog er lavere end de andre gulve blev vandet umiddelbart inde i badeværelset.

I bryggers er der højvandslukke hvorfor der kun var et par millimeter vand et par steder her.

Næste dag var alt vand væk fra grunden og badeværelset. Vi antog derfor vi var sluppet nådigt. Desværre viste det sig kort tid efter at trægulvene begyndte at slå sig, hvilket så har givet store følgeskader på murværk, som er blevet skubbet flere centimeter ud, også udover at alle trægulve så blev ødelagt.

Vi er nu blevet genhuset og alle trægulve er blevet fjernet. Ved fjernelse af gulvet ku man se der lå betydelige mængder vand på den gale side af dampspærren og at fx isoleringen var gennemblødt flere steder. Specielt fx i gang ved badeværelse. Vi er heldigvis fuldt forsikret så forsikring står for istandsættelse til tidligere stand.

Det vi så er interesseret i nu er hvordan man kan undgå dette sker i fremtiden.

Vi har lagt mærke til at soklen har nogle revner flere steder indvendig som dog er udbedret udvendig. Vi har også en mistanke om der kunne være sivet vand ud fra badeværelset selvom der jo her bør være vådrumssikring under fliserne. En mulighed er også der er kommet vand ind fra et kloakrør i køkken/alrum som går op til vask og opvaskemaskine. Men det burde jo være rimeligt tæt og vi snakker om rigtig mange liter.

Første spørgsmål, hvad der mest sandsynligt kan være årsag til vandindtrængningen?

Næste spørgsmål, hvilke mulige løsninger er der? Og skal man overhovedet gøre noget? Sandsynligheden for dette sker igen er lille (dog selvfølgelig større pga global opvarmning osv), men Hvidovre kommune er faktisk igang med forbedringer på kloaknettet i dette område fx.

Mulige løsninger vi har overvejet.

Få støbt fuldt betongulv i resten af hus. Er det overhovedet muligt og hvad indebærer dette og hvor meget koster det for ca. 80 m2? Og skal det gamle betonlag så fjernes? Eller blot slås i stykker så der kan sive vand ned?

Få støbt en ekstra betonkant rundt langs husets sokkel indvendig for at undgå evt indtrængning her. Gir det overhovedet mening?

Få højvandslukker på kloakafløb i badeværelse evt også på afløb i køkken.

Andre forslag?


Hej, vi er desværre blevet ramt af skybruddet den... Vis hele indlægget
12 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce
Det er også ulovligt at tale i mobil medens man kører, man må heller ikke køre mere end 80 på landevejen, aligevel gør de fleste det.  O.S.V.
Generelt kan man måske sige at det er en fælles opgave at sikre mod oversvømmelser.
Og at det rent teknisk ikke er en uoverkommelig opgave. Der er masse af eksempler fra rundt om i verden på hvordan det skal gøres.

Og egentlig tror jeg heller ikke at betalingen bliver det store problem. Når problemerne kommer tæt nok på - eller alternativerne er at parcelhuskvartererne skal rømmes - så kommer pengene nok.

Endeligt er det jo helt ligegyldige bevillinger til børnepsykiatriske afdelinger, medicintilskud samt græsslåning af grøftekanter der snildt kan omdirigeres.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis