Renovering og tilbygning - hvad med forsikringen

Hejsa.

Vi skal til at lave en større ombygning af vores hus.

Herunder også en tilbygning.

Projekter er en totalrenovering af det eksisterende hus, med nye gulve (med vandbåren varme), nyt køkken,  nye badeværelser, flytning af vinduer, nedtagning af muret skorsten.

Taget bliver der ikke  ændret så meget på bortset fra skorstenshullet skal fixes.

Samt en tilbygning med et badeværelse og to værelser.

Vi har kontakt med nogen der kan hjælpe med at koordinere håndværkere osv., så den del  glider glat.

Vi har ingen grund til at betvivle d involverede håndværkers kunnen, men vil alligevel høre hvordan vi sikrer os bedst muligt mod:

  • Ting der ikke går som de skal og bliver meget dyrere
  • Fejl der ikke kan ansvares placeres hos en enkelt håndværker og vil være vanskelige at få udbedret uden en betydelig ekstraudgift
  • Dårligt håndværk, som først opdages meget senere, og har store konsekvenser
  • Der er sikkert flere scenarier, men fantasien rækker ikke længere.

Gode råd, samt ideer til flere bekymringer vil blive modtaget med kyshånd.

Med venlig hilsen

essalj

3 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Sørg for at håndværkerene er med i byg garanti ordningen. 

Og hold dit forsikringsselskab informeret under hele forløbet. Da vi fik lavet nyt tag, havde vi en bygge forsikring som dækkede følgeskader af byggeriet. Hvis der fx kom vandskade pga. Manglende afdækning. 

Sorg for at have alle aftaler på skrift, det er megen nemmere når der opstår tvivlspørgsmål. Hvis der er noget du er i tvivl om hvordan de vil lave, så få dem til at sende et billede af hvordan de tidligere har lavet det. Så undgår i misforståelser. 


Jesper 
http://www.VarmKaffe.dk - en blog om rejser, sejlbåd, have og hus.

Altså det er svært at sikre sig 100%, men min holdning er at man skal udngå at skaderne sker. Hvis de først er sket bliver det uanset hvad ganske dyrt. 

Så sørg for klare aftaler og løbende kommunikation med håndværkerne. Kik forbi pladsen løbende og tjek at ting ser ud som de skal. Hvis du ikke er dygtig nok til selv at gennemskue om tingene konstruktivt er korrekt så hyr en byggesagkyndig og aftal med ham nogle bestemt tidspunkter (altså "når det og det er klart") hvor han kommer og kikker, det koordineres så også med håndværkerne. Det gjorde vi da vi fik lavet tag. Virkede super godt og giver en rigtig god tryghed. (Det koster selvfølgelig noget, men det kan være penge som er rigtig godt givet ud). 

Derudover skal du tegne en enterpriseforsikring som bygherre. Den dækker som Jesper skriver fx. vandskabe hvis der kommer et skybrud som afdækningen ikke kunne håndtere (men de fleste af dem dækker faktisk ikke hvis der slet ikke er dækekt af - forudsætningen er at håndværkerne har gjort deres arbejde og forsøgt at beskytte byggepladsen). Derudover dækker forsikringen dit ansvar hvis nogen kommer til skade på byggepladsen (du kan faktisk også være ansvarlig overfor skader håndværkerne pådrager sig når du er bygherre). 

Endelige er en god kontrakt et must. Både i forhold til hvad der skal laves men også i forhold til betaling og dine rettigheder. Sørg for at du skal betale i rater der hænger sammen med hvad der er lavet og at der er et passende beløb - måske 10-15% som først skal falde når det hele er færdigt. Derudover skal det stå klart at du må holde penge tilbage hvis der er fejl/mangler som skal udbedres og der skal også stå at de har ansvar for afdækning ved risiko for regn mv. Kontraktskabelonen AB-forbruger er et godt sted at starte og den bør dine håndværkere også kende og være vant til at bruge. 

I forhold til byg-garanti så dækker den ikke hvis enterprisesummen er over 1 mio. (hvilket det godt kunne lyde på som om i er). Men det er et tegn på seriøse firmaer som er medlem af brancheorganisaitonen så kik efter det alligevel. Hvis den dækker så vær opmærksom på at det er en meget lang og besværlig process at få penge fra dem hvis noget går galt. Ordningen er ikke tænkt som en reel forsikring men som en mekanisme der giver håndværkerne et incitament til at lave ordentligt arbejde. 



Ask

Mange tak for svarene, det var meget brugbart.


Med venlig hilsen

essalj

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis