Kattefælde?

Simpelt spørgsmål.


Er det lovligt at indfange katte, som ikke er ens egne, hvis naboer mv. ikke kan finde ud af at holde styr på deres dyr. Hvis man fanger en kat, hvad stiller man så op med den?

22 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hvis katten ikke har halsbånd eller chip må den vel betragtes som en vildkat.

Ja jeg mener det er lovligt at indfange uønsket katte (fx. i en mårfælde) men du skal (hvis muligt) snarest underrette ejeren af katten og udleverer katten senest inden for 24 timer. Er katten herreløs kan kattenes værn vist være behjælpelig med at komme af med katten. 

OK, tak.

Tror det må være nogle af naboernes katte. De ser sunde nok ud og har halsbånd, men jeg kan ikke selv fange dem, så lige hvem de tilhører ved jeg ikke. Derfor fælden. Det er en pestilens at de går ind i huset, skider i haven og bruger den til at jagte småfugle/fugleunger, så jeg kunne godt tænke mig at bede ejeren, eller ejerne, om at holde styr på deres katte.

Fandt ud af at hegnsloven paragraf 13 og 14 har noget om det.

Argh.. uvorne husdyr sorterer vist ikke under hegnsloven, men derimod under mark- og vejfredsloven. 

Ps. Hvis du ikke kender ejerne af kattene, er der jo den mulighed at sætte et opslag op fx. i den lokale Brugs med beskrivelse af kattene, med opfordring til at ejerne holder deres katte hjemme (vel vidende at katte nok er mere privilegeret end andre dyr). Ejerene er jo osse erstatningspligtig hvis kattene laver skader.  

  

Ja rigtigt, Lov om mark- og vejfred, Paragraf 13 og 14. Huskede forkert.

Kunne godt være at man skulle prøve at slå det op et sted. Tanken var bare, at det var nemmere hvis man vidste hvem kattene tilhører. Dels så man kan give folk besked, men da også, som du er inde på, hvis de laver ulykker. Ved ikke om de kan finde på at pisse i sofaen eller bruge den som kradsebræt. Det har jeg ikke oplevet, men jeg så gerne at de holdt sig væk.

Annonce

Jeg kan sagtens forstå dig, for gu er det træls med katte der skider og pisser overalt. Men heldigvis findes der afværge/skræmmemidler som fx. impuls(have)vander med bevægelsessensor (har selv et par stykker i brug) de er ret effektive. 

Ps. Faktisk har jeg dem ikke engang længere tilsluttet haveslangen, blot (klik)lyden af sensoren er nok til at kattene (incl. vores egen) fordufter fra køkkenhaven. Katte er lærenemme når de først har fået vand en gang.  

Frank Chr.  impuls(have)vander med bevægelsessensor  lyder som en god og human måde at få kattene væk dog forstår jeg ikke lige hvordan du har bygget anlægget op  impulsvander https://www.jemogfix.dk/garden-impulsvander/2144/9025802/  og haveslange https://www.jemogfix.dk/slangesaet-med-5-dele-garden/2140/9032918/  men hvad bruger du som sensor og  strømgiver?

På forhånd tak

Ved ikke lige hvordan jeg kan vende billedet, men det stammer fra en artikel i bolius.dk der omhandler emnet. Inde på deres hjemmeside søg på "uønskede katte".

Søren O
Jeg bruger fx. bare sådan en bevægelsessensor her, en magnetventil (fra en vaskemaskine) og en strømførende forlængerledning samt lidt vandslange. https://www.jemogfix.dk/hvid-bevaegelsessensor-til-styring-af-lys/7110/9045882/

Ps. Man kan osse vælge den nemme (men noget dyre) løsning som her. de kan købes på nettet, jeg har selv en. https://www.youtube.com/watch?v=SpS27Q9Civk
Har bare en dobermann, virker fint. 
Der er yderligere 12 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis