Gulv med sundolit under nyt trægulv med gulvvarme

Kære LDS´,er


Da vi skal have nyt trægulv med gulvvarme, har vi fået anbefalet flg.:

- Der er plads til 20cm sundolit og kan det placeres direkte over jord?

- Dampspærre eller fugtspærre  - hvor?

- Armeringsnet over sundolitten og hvorpå kommer gulvarmerør og der støbes beton

- Strøer og parketgulv


Er ovennævnte OK? Input ?

Kan man ved ovennævnte lukke for ventilationsristene? Der er vel ikke længere behov for ventalation? I dag er der lav krybekælder med ca. 5-10 cm luft over jord samt 10 cm Rockwool og tilstandsrapporten har anmærkninger om fare for mangelfuld ventilation og ventil.riste som sidder for lav mod jord, dvs. mindre end 10 cm over jordniveau.


Mange tak!




kh. hilsen Mr. GDS 0
5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

200 mm er i underkanten 300 mm er standard og jeg syntes at det vil være ærgerligt ikke lige grave af til de sidste 100 mm. Sundoliten skal ikke lægges direkte på muldjord da muldjord kan sætte sig, du skal led til noget fast, normalt ler, og oven på det lægger du et afretninglag af grus, helst bakkegrus, som retter af, indne for 1-2 cm, i den rigtige højde og vibrerer så sundoliten kan lægges ud helt plan.

Er faktisk ikke helt sikker på det med dampspæreren men hvis den skal være der så skal den oven på sundoliten.

Armeringnettet kan lægges på to forskellige måder: Enten skyder du varmeslangerne fast i sundoliten med en specielt tang og lægger så arberingsnettet direkte oven på varmeslangerne, på denne måde får du den bedste varmefordeling. Eller du sætter armeringsnettet op på nogle plastfødder og sætter varmeslangerne fast på nettet, således at nette ca ligger i midten af betonen, som skal være 10 cm.

Mht. udluftning er jeg lidt usikker på hvad der gælder af krav men jeg vil ikke mene at der skal noget udluftning til sådan en konstruktion.

Mange tak Per,

Hvordan kan det være at varmeslangler på sundolitten giver bedre varmefordeling fremfor på armeringsnet løftet op? hvad er logikken?

Hvad hedder tanken og de der klemmer du har brugt til at montering af slangerne på sundolitten?


Det bliver dejligt at få lukket ventilationshullerne.... Der er anmærkninger i tilstandsrapporten om at de er  for tæt på jorden og risiko for vand bla bla... forsæt god weeeekend!




kh. hilsen Mr. GDS 0

Forresten kommer der ikke strøer. Parketgulv med skum kommer direkte på beton...



kh. hilsen Mr. GDS 0

Logikken mht. varmeslangerne er at der altid er en varmegradient for at varmen udbreder sig og hvis du forestiller dig at varmeslangen ligger lige under betonen så vil der være meget varmt lige over slangen og så vil varmen falde ud til siderne indtil man når midten mellem to slanger hvor varmen så begynder at stige igen. Denne varmegradient bliver mindre og mindre jo dybere slangerne ligger i betonen. Ulempen er at reaktionstiden på varmen, altså tidskonstanten, bliver større hvilket betyder at det varer længere tid inden temperaturen ændre sig hvis du skruer op og ned.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis