Genvex strømforbrug

Hej,

Vi har købthus hvor der er installeret Genvex Combi 99 XL. Nogen der har erfaringer med strømforbrug og hvad man skal forvente når huset er 218 m2? Pt. er det kun gasfyret og Genvex der kører og v bruger for mellem 30 og 40 kr. strøm dagligt.

PFT

4 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Velkommen på LDS
Jeg er ikke helt klar over hvor store motorer der sidder i din genvinding. Det kommer jo også an på hvilken model du har. (Det kan være genvex, men det er jo kun et af flere fabrikater)
Men de bør jo oftest køre med reduceret hastighed. Demed også mindre strømforbbtug. Det er kun ved særlige lejlighder som festre o.s.v. det er nødvendigt at skruer helt op.
Desuden sidder motorer inde i luftstrømmen, så den en motors varme kommer direkte til gavn i huset. Den anden motors varme går en tur igennem genvinding og dermed kommer ca. 80% til gavn.
Det er så kun en fordel om vinteren at spare lidt på gassen.
I har vel også lidt lys, køle og fryser m.m. tændt.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Ok så er det gasfyr, cirkulationspumper og genvinding. Det nemmeste og mest præcise er nok at du laver et forsøg selv. Når du aflæser hver dag alligevel, kan du jo koble genvinding fra en uge f.eks. Så får du gasfyrets forbrug.  

 

 

 

 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Måske du har en varmeflade tilsluttet din genvex ?
Der har jo været frostvejr og måske forvarmning af indsugningsluften har kørt i en periode.

Et nyt varmegenvindingsanlæg bruger ikke mere end ca. 30w ved udskiftning af 200 m3 luft i timen, men et gammelt anlæg kan nemt bruge 4 gange så meget.

Dog stadig langt op til en udgift på 30-40 kr. om dagen, med mindre du har en varmeflade tilsluttet eller meget høj el-pris pr. kwh.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis