Krympende parketgulv

Hej folkens

Jeg har simpelthen brug for noget ekspertise, til at forstå en hændelse.

Vi overtog et hus her i februar, med et ældre parket gulv. Som bonusinfo er huset opvarmet med luft-til-vand varmepumpe, med radiatorer i de rum med parket gulv, samt der er en luft-til-luft varmepumpe, som tidligere ejer har brugt til at supplere med i meget kolde stunder.

Efter råd fra venner besluttes det at gulvet vil blive flottere hvis det slibes, får lud og 3 gange lak af en gulvmand (beklager men nogle opgaver tør man ikke selv).

Vi vælger en god gulvmand efter råd fra håndværkere vi kender. De kommer selvfølgelig ud og kigger på opgaven m.v. inden arbejdet.
Men frem til selv arbejdet. Selve manden som udfører arbejdet, nævner at det eksisterende parket godt nok har hævet sig nogle steder, og spørger om der har været vandskade i huset. Vi kender ikke til der skulle have været vandskade fra tidligere ejer eller tilstandsrapport. Gulvmanden nævner det nok kan være tidligere ejer har brugt overdrevet med vand ved gulvvask, og at han ikke vil kunne få det helt plant, men gulvet nok skal blive flot.

Slut resultatet bliver også rigtig flot, men efter en uge begynder der desværre at ske mærkelige ting.

Mens vi ordner resten af huset, hører vi pludselig nogle brag. Efterhånden begynder vi at opdage at parketgulvet giver sig, og vi syntes det giver sig rigtig meget. Flere steder er der nu kommet store mellemrum imellem parketet. Ikke bare et sted men flere og flere steder.



Vi spørger gulvmanden om han har nogen idé hvad, som sker med gulvet og får svaret det er meget normalt i huse med varmepumper. Et svar som undrer os da det jo hovedsagligt er luft-til-vand varmepumpe. Dog skal det nævnes at luft-til-luft varmepumpen kørt nogle timer en enkelt aften efter gulvet blev lavet.

Sidenhen har vi købt et hygrometer for at tjekke fugtniveauet i huset, og det ligger og svinger mellem 28-40% alt efter vejr og vind udenfor.

Og her står vi så, lidt kede af vores gulv.

Og der nogen som kan komme med bud på årsagen?
Kan det f.eks. være der har været megen fugt spærret i træet som er blevet frigivet efter slibning?
I tilstandsrapporten står der har man netop kontrolleret fugtniveau i gulvet og ikke målt noget farligt.

Og så lidt jura, vil en ejerskifteforsikring dække sådan noget, hvis der nu alligevel har været en situation med gulvet?

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
28% luftfugtighed lyder heller ikke af meget, vores står normalt omkring de 40% om vinteren og op til 60% om sommeren.
Vores gulv har også mange mellemrum, men det er også et 50 år gammelt gulv, det er dog værst foran brændeovnen, og det er jo nok pga. strålevarmen tørre træet så meget..

Det er dog rimelig jævnt fordelt, og som sagt et gammelt gulv, så det har vi det okay med..

tvivler på ejerskifte forsikringen kan gøre så meget, den dækker jo skjulte skader, og der er jo ikke rigtig noget skjult. det skal jeg dog ikke gøre mig specielt klog på..

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis