Polsk arbejdskraft

Vi skal til at understøbe vores kælder og har besluttet at benytte os af polsk arbejdskraft. Jeg har søgt på nogle danske sider men disse tager ofte 160,- i timen + moms. Jeg har hørt nogle få det til 100 i timen + moms men her skal jeg direkte i kontakt med et polsk selskab så den danske "importør" ikke får de ekstra 60,- i timen. Nogle som har haft erfaringer med polsk arbejdskraft? og som kan anbefale nogle selskaber jeg kan tage kontakt til?

29 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
God fornøjelse.....håber du er heldig, men jeg ville betale lidt ekstra og få danske håndværkere, jeg har snakket med flere, hvor projektet blev dyrere i sidste ende, pga. det var noget lort der var lavet. (danske håndværkere kan selvfølgelig også lave noget lort, som man så i fjernsynet den anden dag). 
Andre knap så irriterende indslag som faktisk vil svare på det jeg spørger om?
Jeg har hørt at polske håndværker er både billige, dygtige og rimelig i prisen. Jeg tegnede et kolonihavehus til en der valgte at bruge polske håndværkere til opgaven.
Det at rive det gamle hus ned og fjerne skidtet, gik så hurtigt som over en weekend. Der var 3 mænd som brugt kun håndkræft.
Grave fundamentet gik også lige så hurtig. Efter 3-4 mdr. var projektet færdig til ca. 400,000 kr. . (du ser rigtig 4 hundrede tusinde) for sølet 40 m2.
Selve huset står som var tegnet ,men når du kommer tæt på kan du se at det ikke en prof der har bygget det. der mangler i den grad finish.
Hvis jeg skal have polske håndværker , vil jeg forsikre mig at de er prof og ikke et eller andet gør det selv som tror kan bygge en slot bare fordi han i polen byggede et hønsehus.
Men jeg har også hørt der er mange der er rigtig dygtige.
go fornøjelse

p /p
Har en bror der har fået lavet et sommerhus af polske håndværkere, det var et dansk firma med polsk arbejdskraft.

Hans erfaring er, at de er dygtige håndværkere, men de har svært ved at tænke selv, hvis de får at vide at de skal mure 3 meter, så murer de 3 meter om det så kan ses at det er forkert.

Men de var så heldige at de fik solgt huset inden det blev opdaget at der ikke var tilsluttet kloak til gæstetoiletet, det blev først opdaget efter firmaet var gået konkurs og køber af sommerhuset benyttede badeværelset flere gange over en dag, afløbet løb ud i soklen...

Så man skal tænke sig godt om, da de hurtigt kan være over alle bjerge.
Annonce
hej michael
kan kun advare mod polsk arbejdskraft... et firma som jeg arbejdede for har prøvet rigtig mange polakker og kun fundet nogle meget få som kunne udføre et arbejde man kunne tillade sig at tage penge for..

og til hilja..
muligt du syntes det vil være frygteligt hvis lønnen faldt, men mon ikke det i virkeligheden er dem der har sat lønningerne højt op der bærer ansvaret for at økonomien går så skidt.... kan med god samvittighed sige at jeg har holdt min timeløn som den var for 4 år siden. men du må bære din del af ansvaret....
sæt prisen ned igen, så vil michael sikkert gerne hyre dig :)
Jeg har på Fyn arbejdet sammen med polakker og tjekker gennem flere år. Det har altid været folk der udførte et udmærket stykke arbejde, dog med alvorlige problemer når det gælder at tænke forud, og tænke selvstændigt. Med en god arbejdsleder der forstår at kommunikere fornuftigt og konstruktivt, skal det nok gå. Alt skal forklares indgående og grundigt, ligesom det er vigtigt at kunne forklare ting på engelsk med brug af polske stikord.
,
og til hilja..
muligt du syntes det vil være frygteligt hvis lønnen faldt, men mon ikke det i virkeligheden er dem der har sat lønningerne højt op der bærer ansvaret for at økonomien går så skidt.... kan med god samvittighed sige at jeg har holdt min timeløn som den var for 4 år siden. men du må bære din del af ansvaret....
sæt prisen ned igen, så vil michael sikkert gerne hyre dig <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0>

Hej jesperrau..
Når sådan et spørgsmål kastes ud går jeg ud fra at man har søgt på lignende spørgsmål i forum inden man spørger. Der har jeg forklaret hvad jeg mener om Polske håndværker. DET ER IKKE DEM DER ER NOGET GALT MED.. Men de skal styres af en Dansker, der kender de regler/krav og matrialer vi bruger...De skal ligeledes have dem samme løn som os !!!!

Men lad os da være røde... Hvis vi alle gik ned i løn ville jeg da gerne gå med, Men er det ikke lidt urealistisk..??? Tror det løb er kørt... (men det er ikke mig der har stemt på "dem")

Det er nemt for folk udefra at faldbyde vores job, når de ikke følger hverken overenskomst eller sikkerhedsregler m.m...
Vi lever i et velfærdssamfund, som vi selv har skabt, og som vi efter min mening kan være ret stolte af. Derfor syntes jeg også vi skal værne lidt om det, og ikke altid "købe billigt" fra andre lande, hvis vi selv i Danmark laver noget tilsvarende..

Vedr Polske håndværker: jeg har arbejdet i Polen i 1 1/2 år  (til polsk løn). Så jeg ved godt de har det svært !!!!!

Mvh Jan J
jamen så er vi jo stort set enige :) polakker skal have det samme som danske håndværkere og de danske skal sætte prisen ned igen..

og så mangler vi bare at forklare resten af danmark, at en liter mælk altid vil koste lige præcis det vi har råd til. alt for mange hopper på den med stigende priser pga af oliekrisen, men producenterne tager gennemsnitsindkomsten og så ved de hvad vi har råd til.

ps: for to år siden da jeg arbejdede som brolægger kunne vi holde en kvadratmeterpris på 350 - 400 kr. har lige set et indlæg hvor flere snakker om priser på helt op til 1000 kr. pr kvm. det er F... sygt
Skrevet af jesperrau den 11-11-2008 20:47
jamen så er vi jo stort set enige <img src="/DesktopModules/NTForums/themes/LDS/emoticons/smile.gif" align=absMiddle border=0> polakker skal have det samme som danske håndværkere og de danske skal sætte prisen ned igen..

og så mangler vi bare at forklare resten af danmark, at en liter mælk altid vil koste lige præcis det vi har råd til. alt for mange hopper på den med stigende priser pga af oliekrisen, men producenterne tager gennemsnitsindkomsten og så ved de hvad vi har råd til.


Det får mig til at komme med lidt O/T betragtninger.

I fjor steg kornprisen til det dobbelte og dermed steg brødet så også til det dobbelte eller 3-dobbelte, men er det nu også fair???

1 kg korn/mel kostede, engros, højt sat tidligere 1 kr. Efter spekulanter havde jobbet prisen op til det dobbelte, kostede 1 kg altså 2 kr.

Et franskbrød vejer vel typisk omkring ½ kg og dermed er materialeforbruget ½ kg korn/mel pr. brød. Dvs udgiften til mel er steget fra ½ kr til 1 kr.
Lad os sige at brødet før denne grufulde prisstigning på mel kostede kr. 10. Så steg det til 20-30 kr, fordi altså meludgiften steg 50 øre pr. brød.

Kan man ikke godt få den tanke, at nogle fylder os med sludder, når man skal lægge øren til beretninger om hvilke fortrædeligheder stigninger i råvarepriser medfører?
Der er vist en del som har tjent smukt på skrækvisioner om den tilstundende hungersnød!!!

Med venlig hilsen
ktm

 

Der er yderligere 19 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også