Hummersuppe... så'n helt fra bunden!

Jeg kunne tænke mig at lave hummersuppe til vores nytårsaften og det skulle gerne være ' uden snyd'!
I den forbindelse melder spørgsmålet sig vedrørende hummeren: køber man en forkogt hummer hos fiskehandleren eller går man på havnen og får en levende fætter?
Spørgsmålet opstår jo selvfølgelig fordi man som ukyndig på området kunne tro, at en forkogt hummer har mistet lidt af alt den gode smag eller er jeg gået galt i byen?

Er der i øvrigt nogen i forummet, der vil dele en opskrift på det?
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce
Hvorfor bruge tid på noget som andre laver perfekt.

Kvikly har en hummersuppe Royal Greenland (dybfrost) til ca. kr. 35 med 2 portioner i. Den er så lækker og fed, at jeg opdagede at en af de bedre restaurationer brugte den og blot kom en slat flødeskum i. Her kostede den så 90 kr.. Da jeg nævnte det blev de forlegne, men hviskede så efter samtale med kokken, at han ikke selv kunne lave den bedre.

Mvh. JørgenE
Indpakningen ---- NÅ NEJ det hedder jo serveringen koster jo altid....

Sjovt nok er en stor del af den lækreste mad man får ( køber ) på restauranter ofte lavet af relativt billige råvarer der så til gengæld er kælet rigtig meget om under tilberedningen..

God appetit biggrin

MVH Njord
Hummersuppe er faktisk meget enkelt at lave.
Jeg er lidt julestresset for tiden med alle de julefrokoster jeg skal tilberede for tiden. Men jeg vil da gerne komme med en uførlig opskrift inden weekenden er slut.
I korte træk er det som følger:

Hummerskaller el. jumfruhummerskaller el. krebseskaller.
hvidvin
smør
tomatpure
løg, giulerødder
paprika
vand

Hvis du har tolmodighed, skal jeg nok fortælle mere senere,

Go' weekend til dem der allerede har det nu
kokken
Kære JørgenE:
Det er egentligt rigtigt; hvorfor gøre noget selv, som andre gør perfekt?
Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan købe mig til en rigtigt god suppe fra bl.a. Royal Greenland, men en gang imellem er der bare nogen ting, man må og skal prøve.
Jeg morer mig jævnligt over en af de andre indlægsskrivere her, hvis motto er "selvgjort er hjemmelavet", fordi det fanger lidt af både den humor og glæde, der skal/kan være ved at lave det selv. Nogen gange 'ryger man i åen' og må lave det om og nogen gange sidder man og tænker ' damn, jeg er god' og det kunne jeg godt tænke mig at prøve med suppen her.
Iøvrigt synes jeg, at det at fremstille et lækkert måltid er en dejlig proces og jeg kan blive helt høj på det kunstneriske/ håndværksmæssige i at kunne fremstille noget selv.

og frickes.... jeg skal jo ikke bruge den før nytårsaften, men nu er jeg jo lidt på vej!
Kære JørgenE:
Det er egentligt rigtigt; hvorfor gøre noget selv, som andre gør perfekt?
Jeg er ikke i tvivl om, at jeg kan købe mig til en rigtigt god suppe fra bl.a. Royal Greenland, men en gang imellem er der bare nogen ting, man må og skal prøve.
Jeg morer mig jævnligt over en af de andre indlægsskrivere her, hvis motto er "selvgjort er hjemmelavet", fordi det fanger lidt af både den humor og glæde, der skal/kan være ved at lave det selv. Nogen gange 'ryger man i åen' og må lave det om og nogen gange sidder man og tænker ' damn, jeg er god' og det kunne jeg godt tænke mig at prøve med suppen her.
Iøvrigt synes jeg, at det at fremstille et lækkert måltid er en dejlig proces og jeg kan blive helt høj på det kunstneriske/ håndværksmæssige i at kunne fremstille noget selv.

og frickes.... jeg skal jo ikke bruge den før nytårsaften, men nu er jeg jo lidt på vej!
Annonce
Citat fra njord

Indpakningen ---- NÅ NEJ det hedder jo serveringen koster jo altid....

Sjovt nok er en stor del af den lækreste mad man får ( køber ) på restauranter ofte lavet af relativt billige råvarer der så til gengæld er kælet rigtig meget om under tilberedningen..

God appetit biggrin


Til njord

Det er jo så ikke helt rigtigt, jeg er selv tidliger kroejer og har bevæget mig meget i disse kredse, og det er ikke min erfaring at man sparer på råvarene, de steder hvor man har en seriøs indstilling til madlavning. Din ret bliver ikke bedre end den dårligeste råvare, og det er ligemeget hvor meget du kæler for en vandet og smagløs tomat, den vil ikke komme til at smage af mere af den grund.

Så her er det det samme som ved selvbyggeri, køber du dårlige materialer får du et dårligt resultat.

Mvh

Peter Madsen

<p>Peter Madsen</p>
Hej PEMA

Jeg mener bestemt ikke amn anvender dårlige råvarer...
Men derimod oversete og ofte billige men gode råvarer der kræver en speciel tilberedning. En tilberedning som vi almindelige ofte ikke mestrer eller har tålmodigheden til at lave...

Min på stand er at en veltillavet mør bøf kan man selv lave ligeså godt hjemme... Måske ikke lige tilbehøret men ellers. Men netop kombinationen af forskellige råvarer og det at de klæder og suplerer hinanden. Så er vi igang med noget godt ...

Jeg går ikke selv i´gang med noget sank osv. men har fået det serveret hvor det netop var tilberedningen der var super... 0g råvarer der netop pasede sammen.

Så ikke dårlige råvarer, for det kan jo ødelægge hvad som helst såvel ude som hjemme.

Venligst Njord

MVH Njord
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis