Loftlampe tændes samtidig med lamper under køkkenskabene

Hej!

Jeg har følgende problem:

der er nogle pre-installerede spots i mit køkken under skabene, som betjenes med en afbryder (denne har 2 taster). Nu har jeg hængt en loftslampe op, men det hele kan kun lyse samtidig. De betjenes altså med den samme tast af afbryderen. Hvordan kan jeg skille dem ad? Jeg kan slet ikke se hvordan spots er monteret, det er gemt i møblerne.

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

I den tilslutningsdåse hvor du har monteret loftlampen bør der være en tændledning mere som går til den anden taste på kontakten


 


Hanss skrev den 20-10-2017 17:55:48

I den tilslutningsdåse hvor du har monteret loftlampen bør der være en tændledning mere som går til den anden taste på kontakten

 Tusind tak for dit svar. Jeg ville lige høre - er tilslutningsdåsen den afbryder der sidder i væggen, eller er det den dåse som hænger helt oppe i loftet med de der N,L,M klammer?

Det er dåsen i loftet, og der skulle gere være N (nul) L (fase) M (tændledning) og så en M mere ofte kaldet M2
Mellem L og N er der altid 230 Volt, mellem N og M er der kun spænding når kontakten er tændt
Hvis der ikke er flere ledninger, kan det ikke udelukkes at ledningen i L er den jeg kalder M2, og så skal den nruges sammen med N




 

Hej igen ! Nu har jeg prøvet at tilslutte N og den der hedder L/M2, og loftslampe slet ikke virkede.

Så løsnede jeg hele dåsen og så, at det går slet ingen ledninger på den anden side til det, som svarer til L/M2. Der findes 2 brune ledninger som er viklet sammen og afisoleret, som bare ligger løst bagved. Desuden ligger der også en sort afisoleret ledning.

Der er 2 bundter der kommer ud af væggen til fordelingsdåse: et bundt med 3 ledninger (blå, brun og grøn) , og et med 4 (sort, Brun , blå og lysegrå ).     

De 2 blå er sat sammen og ender på den anden side til N. De 2 brune ender ingen steder. Sort er også uden tilslutning. De grøn/gule er i jord . Og så er der en enkelt grå som sidder i M1.

Er det noget du kender til? 

Uh det lyder til at det er ud over gør det selv 

Uisolerede og sammensnoede ledninger kræver vist et besøg af en trikker


 

Øv, tænkte nok. Men tak for denne gang!

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis