Køleskabskompressor kører 24/7

Hej,

Jeg har et køleskab, hvor kompressoren er begyndt at køre uafbrudt og har flere steder læst mig til, at det kan skyldes at der enten er tale om en defekt kompressor eller en termostat der skal skiftes.

På bagvæggen er der masser af is, hvilket jeg har haft forsøgt at fjerne, men det kom tilbage med det samme. Har ligeledes forsøgt at holde køleskabbet slukket i et par timer i håbet om, at når jeg tændte det, ville det være "genstartet". Endvidere har jeg sikret, at det ikke er utæt.

Temperaturen i køleskabet er koldt (meget koldt), så der er ingen problemer med at få det ned på 5 grader (eller lavere) når det har været slukket.

Mit spørgsmål går derfor på, om jeg skal forsøge mig med at skifte termostaten eller bør skifte til et nyt køleskab?

På forhånd tak for hjælpen   


Martin
8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Din beskrivelse tyder på en defekt termostat, så løsningen må være en udskiftning af termostaten.


fase
S. Fabrin skrev den 05-10-2017 13:28:32

Din beskrivelse tyder på en defekt termostat, så løsningen må være en udskiftning af termostaten.

 Tak for svar S. Fabrin.

Er det fordi temperaturen i køleskabet kan komme ned på omkring 5 grader efter at det har været slukket, at du kan konstatere at der er tale om en defekt termostat? (blot nysgerrig)   


Martin

Du mener vel op på +5 gr C efter det har været slukket i et stykke tid , giver termostaten et lille klik når du drejer den !!  prøv at  slå let på den , det kan være den"hænger"  hvor gammelt er skabet , det var måske på tide at skifte ud .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Grunden til at jeg skriver, fejlen kan skyldes en defekt termostat, er at du skriver, at kompressoren ikke stopper, og at der is på bagvæggen. Dette tyder på, at termostaten ikke afbryder, så derfor.


fase

Tak for svarene til jer begge.
Termostaten er nu forsøgt skiftet, men desværre har det ikke haft det ønsket resultat, hvorfor jeg har set mig nødsaget til, at købe et nyt.

@Karl Smart - til din orientering kan jeg meddele, at køleskabet kun var 4 år, så skulle bestemt ikke mene, at det allerede var på tide at skifte det, men det er nu en gang vilkårene - desværre.

Endnu en gang tak for jeres hjælp


Martin
Annonce

Der burde være mange flere år end 4 i et køleskab , er du sikker på du har monteret den nye termostat rigtigt .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Hej Karl Smart,
Jeg har monteret den på helt samme måde som den tidligere termostat, hvilket jeg formoder er korrekt. Selve "ledningen", som måler temperaturen, er sat i samme dybde og ledningerne er koblet på som de også var på den tidligere termostat.

Men hvis du har et trick til at ændre på det, så hører jeg gerne?

Billedet er fra den gamle termostat, som jeg tog for at sikre, at tingene kom til at være som de var før og da det bare er at skifte ledningerne over, så de sidder som de gjorde tidligere, så ser jeg ikke hvordan jeg kan gøre det forkert?


Martin
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis