Hvilket stik til dette kraftudtag skal bruges?

Hej

Jeg har købt en ny tørretumbler da vores den anden er gået istykker og vil nu have den sat til, men vil have lavet det kraft "stik" der sidder i væggen i forvejen og så bare monteret stik for enden af vaskemaskinen og tørretumbleren så de bare er at klikke i kraftstikket i væggen, men da der ingen stik er i væggen i forvejen ville jeg gerne have hjælp til hvad jeg skal bruge af materialer.

Jeg har læst at man ikke må montere både tørretumbler og vaskemaskine i samme stik men syntes ikke jeg har kunnet finde noget hvor man har kunne proppe 2 stik i væggen, så håber der er nogen herinde der kan linke til det jeg skal bruge.

Vil ikke selv montere det, men bare købe delene og så få en autoriseret til at installere det.

Lige pt ser det sådan ud i vores væg hvor der i øjeblikket er monteret tørretumbler og vaskemaskine.

9 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

1. det skal udføres af en elektriker.

2. det er skidefarligt, som det er monteret nu. maskinerne har fælles 0 (blå).


 

Jeg kan nu ikke se hvad der er "skidefarligt" i den installation. Det eneste der er galt er at der er indført 2 ledninger. Hvis der kun havde været tilsluttet 1 maskine mener jeg at det er lovligt "gør det selv arbejde". Det er da nødvendigt med fælles nul. Det er der da også ved 2 parallelforbundne stikkontakter.


Søren O

Alle 0'er i husstanden, hænger vel sammen i den sidste ende, så jeg kan ikke se problemet i den installation

Da du skal have en elektriker ud alligevel, kan du lige så godt få ham til at medbringe delene, da det ikke koster alverden ekstra kontra du har købt delene, og han skal monterer dem.

Ring til en trikker og bed om en pris på at få etableret 1 kraft og 2 almindelige stik ud fra din eksisterende kraft forsyning.

Så kan du tilslutte dine nye vaskemaskiner/tumblere til 230V med almindelige stik, og hvis du skulle få fat i noget så unormalt som en maskine med 400V forbrug til hjemmet, så kan den sættes i kraftstikket.

Begge dine nuværende maskiner er tilsluttet 230V, så det er i princippet nok du får konverteret dit kraftstik til 2 (eller 3) almindelige 230V stik med enten schuko (så skal du ikke skifte stikprop på dine ny-indkøbte maskiner) eller almindeligt LK-materiel.


 

Uldal: For at der skal være en risiko ( for maskinerne ) skal der være tændt for strømmen medens man kobler ledninger fra OG begge maskiner skal være tændt og igang med at tørre/vaske. Det er vist ikke særlig sandsynlig. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Skete sidste år for os. Elektrikerlærlingen havde tilsluttet tumbler og vaskemaskine til hver sin fase og fælles nul. Nulledningerne var ikke ordentligt skruet fast og begge maskiner skulle have nye print. Pris 4900 lange.  


 

Grunden til, at printene brændte af, var jo ikke at nullen var fælles, det er den i hele installationen, men at monteringen af nullen ikke var skruet fast. Jeg håber, at du fik installatøren til at betale reparationen af dine maskiner. Nullen er den vigtigste leder i et trefasystem, fordi den er med til at holde spændingerne på plads.


fase

Det tog sin kamp, men han gav sig


 

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis