Vaskemaskine slår HFI-relæet fra - hjælp til fejlsøgning ønskes

Hej

Jeg har en vaskemaskine, AEG LM75680F. Den er begyndt at slå relæet fra. Hvilket selvfølgelig skete da den var 2 år og 8 dage gammel :-)

Når jeg slår bryggers-sikringsgruppen til og tænder maskinen, går der 3-4 sekunder, så slår den HFI relæet fra. Jeg når ikke at skifte program, starte maskinen eller andet. 

Jeg har åbnet ind til dørlåsemekanismen og prøvet at tage ledningsstikket af til dørlåsen for at se om det kunne være her den er gal, men med strømledningsstikket taget af dørlåsen slår den stadig HFI relæet fra. 

Der er ikke spor af vand i bunden af maskinen eller andre steder.
Jeg kan ikke se smeltede ledninger eller kortslutninger.
Jeg har prøvet at give den strøm fra udtaget til tørretumbleren i stedet og den slår stadig sikringerne. 

- Jeg kunne godt bruge hjælp til hvordan jeg bedst fejlsøger på hvad der kunne være årsagen til at den slår HFI relæet fra.


Thanx.

Mvh
Jens

Hej Jeg har en vaskemaskine, AEG LM75680F. Den er... Vis hele indlægget
16 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Nu virker en hfi afbryder kun på en fejlstrøm ikke på en kortslutning her er det sikringerne som skal gå .


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

der er en fejl strøm, på din vaskemaskine. fra fase til jord. hvis du fjerne jorden på stikket i vaskesøjlen virker maskinen også. der er kun og åben maskine, og se hvor/ måle med mutilmeter hvor overgangen er til jord. når du rør maskinen uden jord, kan det godt "kilde" lidt i fingerne. 

Du har helt klart en afledning til jord, når vaskemaskinen ikke kobler HFI relæet ud, hvis du som beskrevet fjerner jordforbindelsen ved at koble den til en stikkontakt uden jord. Så der er en jordfejl, som du bør finde. Varmelegemet er det første, jeg ville undersøge. Det er ikke sikkert, at dit multimeter kan vise om der er afledning til jord.


fase

Der er lige noget teori der ikke må blive afsporet i denne tråd. 

HFI relæ slår fra hvis der er overgang til jord. Altså før man får stød, hvis maskinen har jordforbindelse.

Sikringer springer hvis der er kortslutning eller overbelastning. 

Hvis ellers HFI er monteret foran hele installationen i eltavle ( langt mest almindeligt) Så beskytter den også de stikkontakter der ikke har en jordforbindelse, men ikke før du får stød. Det er så der den skal slå fra før strømmen når over en livsfarlig grænse, som så er bestemt til 30 mA 

Når du sætter den til den stikkontakt der ikke har jordforbindelse, og maskinen står på sine gummifusser, sker der ikke noget med HFI. Men faren ligger så i at tørretumbler står lige ved siden af og er jordforbundet. Så det bliver en meget ubehagelig situation, at komme til at røre ved begge medens vaskemaskinen er igang. Hvis du har et multimeter vil du sikkert kunne måle i nærheden af 230 volt fra den ene maskine til den anden når der er tændt for den fejlbehæftede. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Hej igen

Grundet mangel på tid klarede vi os nogle dage med uden-jord-stikkontakt. Men her i weekenden fik jeg varmelegemet fisket ud. Omkring varmelegemet sad der store mængder tøjfnuller og andet skidt, herunder tror jeg nogle mønter havde sat sig hen over varmelegemet, der kom ihvertfald nogle sortsvedne mønter ud af rensefilteret også. 

Efter rens og afkalkning af maskine og varmelegeme slår den nu ikke længere HFI relæet fra. Men jeg kan se på det rensede varmelegeme, at der er nogle steder hvor forkromningen (eller hvad det er) er skallet af. Se billederne.

- Er det forsvarligt at fortsætte med at bruge varmelegemet når der er skallet noget af det?

Eller er det bare at få købt nyt og sætte i?

Hvis du har HPFI afbryder og jord så skulle det jo være sikret nok , hvis der er noget galt så hopper HPFI ud......


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis