Hjælp: Slukkede suser og pumpe larmer!

Hej 

Jeg har lige tændt for sommerventilen, og startet cirkulationspumpen. Nu suser det desværre i alle slukkede radiatorer, pumpen larmer ekstra meget og tilbageløbstemperaturen til radiatorerne angives so meget høj. Nogen der kan regne id hvad der er galt?


VH Lasse 

8 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Høj returtemperatur tyder på at vandet løber alt for hurtigt gennem din radiator. Du må rundt og føle på radiatortop og bund. Når du har fundet synderen som sender varmt vand retur, ved du hvor du skal sætte ind. Det kan udmærket være en radiatorventil som har sat sig fast. (Afmonter følerhovedet, og bevæg den lille stift ud og ind af radiatorventilen til den ikke mere sidder fast).


Søren O

Hej Søren

Det gør sig desværre gældende selvom alle radiatorer er slukket. Lyden forplanter sig altså nede fra anlægget i kælderen og op til alle radiatorer. Pumpen kører på højtryk, men vandet kommer ingen vegne. Anlægget viser faktisk, at tilbageløbstemperaturen er højere end udløbet til radiatorerne. Meget mærkeligt. Det hele er OK, så snart en eller flere radiatorer bruger vand (at de kører).

1. pumpen har 3 indstillinger sat den ned på trin 1

2. se om du har et omløb, længes væk fra fyret, i et skunk eller lign./ sidste radiator,som du kan åben mere op for.. der kan også være, et lille kobberrør omløb inde i fyret (indbygget)..

3. mont. en Overstrømningsregulatorer http://products.danfoss.dk/productr...latorer/#/

tæt ved fyret/ved sidste radiator.

når pumpe kører mod lukke ventiler, varmer den vandet op omkring selv da motor bliver varm, der ad det varme returvand. i værste tilfælle hvis pumpe kan ikke kan frigive vandet, vil den brænde af.  Du vil også blive rød i hovedet hvis du pustede i et sugerør, hvor der sat prop i den anden enden. ;o)

Annonce

Wow tak for de mange gode råd! Jeg vil forsøge at lave lidt udelukkelsesarbejde og finde "fejlen". Tak igen

Tænker på om der er luft i anlægget, for det kan larme især ved pumpen.

Hej DAN1982


1. Jeg har forsøgt st sætte den ned to trin. Det var for meget (kolde radiatorer), men den er sat ned 1 trin. Problemet er der desværre stadig: Når radiatorerne ikke kører, fordi solen fx brager ind, så bliver pumpen brændvarm og larmer meget. 


2. Det tror jeg ikke.


3. Det skal jeg måske forsøge at installere, for det er vist problemet. Varmeveksleren drypper desværre også, så måske jeg bliver mødt til at skifte hele anlægget. Nogen der kender en der kan gøre det til en rigtig fornuftig pris i Storkøbenhavn? 😄

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis