Hjælp til indbygningscisterne

Hej,

Er ikke en særlig kyndig handymand, så jeg har brug for lidt hjælp herinde fra. Jeg har en Geberit indbygningscisterne der løber og jeg vil derfor gerne ind bagved betjeningspladen og se om det evt. er kalk der forårsager at det løber lidt. 

Hvordan kommer jeg ind bag denne frontplade?

https://ibb.co/fv2nhQ


5 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Velkommen på LDS Det er nogle små flige i bunden der holder den, så den skal presses enten op eller nedad så går den løs. Jeg mener nu ikke det er normalt at netop denne plade monteres når ellers fronten er monteret. Den er mere beregnet til at holde mørtel stænk ude under opmuring.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Du skal allerførst lukke for den lille ventil der sidder i siden (vandhane) Så er der ind imod bagvæggen en/to små sorte arme der skal trækkes fri af deres sæde. Når du så hiver op i den kommer hele udløser mekanismen med op. Det kan så afkalkes med eddike. Eller du kan prøve den lettere måde efter at du har lukket for vandet, hælder du simpelthen en hel flaske eddike ind i cisternen. Det skal så stå natten over uden at du skyller ud. Har du kun det ene toilet kan du jo skylle med en spand vand indtil du kan sætte cisternen i gang igen. 

Her er et link til youtube video vvs lavpris (han viser godt nok det hele oppefra i en udstillingsmodel, men det ser ud på samme måde. 

Du skal dog lige sikre dig at det ikke er indløbsvandet der ikke lukker ordentlig. Altså hvis vandet ikke løber under opfyldning, men først begynder når der er helt fyldt, kan det være kalk i ventilen som påvirkes af svømmeren som skal afkalkes. Så siger man at det løber ovenud.   


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Tusind tak Erik. Vi prøver med eddike natten over, vi har heldigvis toilet ovenpå også. Så ser vi om det hjælper i første omgang. Tror alligevel jeg vil afkalke udløsermekanismen når nu det hele er skilt ad. 

Er absolut ikke handymand, så fedt at jeg med din hjælp er kommet så langt! Tak :-)

Selv tak. Det er altid en skidt indfaldsvinkel at sige til sig selv " Jeg kan ikke"   


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis