Tråden er låst

Kan det virkelig passe?? "Slut med råd i stolper"

Hej.

Jeg var på messe i Sverige i sidste uge, og mødte da en rep. fra Nordisk Træbeskyttelse.

Han viste mig nogle såkaldte RådsikringsKRAVER og RådsikringsFOLIE til træ- og metal stolper.

De virkede utrolig lette at arbejde med, og han oplyste at de gav 20 års garanti mod råd på den del af stolpen som var forseglet med Rådsikringskraven.

Jeg kam godt se det smarte i dem (forsejling med tjærebeklædt termoplastisk folie), for alle ved jo at alm trykimprægneret træ (selv kl A), egestolper mv max holder 8-15 år i jorden uden beskyttelse.

Til en pris på kun 69,- ....for 20 års garanti, så vil jeg meget gerne bruge dem på nogle projekter jeg skal igang med...MEN er der nogen af Jer andre der har erfaring med dem???

Www.nordisktraebeskyttelse.dk 




Hilsen HandyMnd
48 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Nej jeg har ikke erfaring med dette, til gengæld har jeg erfaring med afbarket Ø-30 cm lærkestolper dyppet i trætjære, de holder endnu på 35 år.  

Umiddelbart lyder det jo som en rigtig god opfindelse   
Mit spørgsmål er bare:
Hvordan vil de give en garanti på 20 år at stolpen ikke flækker/revner bare det mindste?
Alle stolper (og for den sags skyld andet træ) som sidder udendørs, vil der opstå revner på langs af årene pgra fugt/udtørring, da træet arbejder helt naturligt.
Hvordan vil den krave sikre at der ikke kommer vand/fugt ind bag ved den i forbindelse med en revne, med råd til følge?

Mit gæt er, at de giver garanti på at deres muffe ikke rådner på 20 år    

Og så lige en gang til for prins Knud:
Stolpebeton har kun ET formål, nemlig at berige producenterne af betonen !!
Vægtstangs princippet siger at hvis du graver en stolpe 50 cm ned og den stikker 2 meter op i luften, så kan et barn vælte den.... graver du stolpen 2 meter ned og lader 50 cm stikke op, så kan selv den største bodybuilder ikke vælte den, selv om han fik hjælp af alle de store drenge i træningscentret   


Jo ældre man bliver, jo hurtigere har man løbet som ung...

Hej alle......Tak for svarene.

Færdig. Fik sat 26 stolper idag (tak sviger)

Det var altså supernemt at montere de Rådsikringskraver. idag, og ja, der ydes 20 års garanti på produktet PINKHENRIK (snakkede med dem).

Ingen tvivl om at jeg bliver glad for dem, f o r det giver mening, specielt med den smeltede tjære og den termoplastiske folie. Lærte dog at det er klart nemmeste at bruge en stor brænder. Og et fif:  hvis du har flere stolper som mig, så læg dem på et trailerlad og smelt dem samtidig :-))

@@@@

Til "NATUR": tak for info om at firmaet er startet som et iværksætter ApS,  men er du en bitter konkurrent til dem eller hvad???? :-))))))))))
.... ja undskyld men kan ikke se at det skulle være problematisk at netop et hegnsfirma - der omsatte for 8 mill i 2016 på kun at sælge netop bla.træ stolper til hegn - er en del af ejerkredsen!?!?!?

Tværtimod. De ved jo netop hvad de taler om efter adskillige år i branchen og import og salg af rundtræ!!!!

Carsten fra netop Alcatraz bekræftede at hans chef havde investeret i Nordisk Træbeskyttelse, fordi produktet havde fine referencer i bla. udlandet (8 mill solgte enheder!!!!!!! indtil nu, og firmaet var super glade for at have fået agenturet, foran adskillige danske hegnsfirmaer som også havde kæmpet for at få agenturet).

Nu ved vi så også alle det :-).

@@@

Bare af nysgerrighed Frank Chr, hvilken trætjære brugte du? og brændte du lærke stolperne først?

Fik også dette råd af en bekendt for et par år siden, og brugte teknikken på et hegn jeg lavede for min ven lidt uden for Horsens.

Men for pokker hvor tog det lang tid, og tjæren var ikk den mest miljøvenlige. Men måske "din" er?

H.E.

PS. Skulle i øvrigt have sat min syd vendte terasse med egestolper fra en leverandør lidt syd om os - GLISTRUP TRÆ - men sikke noget l.... træ. Skævt og grimt. Var liiige ved at købe "i blinde" men bad så gudskelov om at se træet......

Kan nogle af Jer anbefale et proffesionelt firma/savværk, der sælger flot egetræ?


Hilsen HandyMnd
HandyMnd skrev den 19-08-2017 22:48:56

Til "NATUR": tak for info om at firmaet er startet som et iværksætter ApS,  men er du en bitter konkurrent til dem eller hvad???? :-))))))))))
.... ja undskyld men kan ikke se at det skulle være problematisk at netop et hegnsfirma - der omsatte for 8 mill i 2016 på kun at sælge netop bla.træ stolper til hegn - er en del af ejerkredsen!?!?!?

Mon ikke pointen var, at en 20 års garanti fra et firma som kun har eksisteret i nogle få måneder, ikke er ret meget værd? Sandsynligheden for at det firma eksisterer om 20 år, er meget lille.

Er nok heller ikke rigtig overbevist om at produktet er særlig smart. Som PinkHenrik skriver, så vil al det vand, som løber ned i revner i træet, jo ikke kunne komme ud.

Annonce

Det kan jeg ikke huske, men jeg husker at trætjæren skulle holdes opvarmet i en olietønde over åben ild, som vi så dyppede og penslet den første meter af de 3 meter lange (og tunge) lærkestolper i, inden de blev sat i 1 m dybe (håndgravet) stolpehuller. Nej vi brændte ikke lærkestolperne. Det var iøvrigt til en hjortefarm (dådyr og sikahjorte) på Horsens-egnen i Ås.   

Ps. 80 lærkestolper og 80 huller mener jeg vi kom op på - et h...... slæb.

Hej @HandyMnd .. Tja.. dine +års garanti vil jeg så godt sætte et par jyske dollars på, at det ikke kommer til at give dig en ski.. tilbage.. I bedste fald, holder det lige så godt, som et sug i stolpen, i en træbeskyttelsesspand..
Min henvisning til ejerkreds er netop fordi der er  - for hver seriøst firma, indenfor dette er 50+ nonseriøse...
og med det @Jenshøj og @Pink skriver - Naaarh.. det giver sgi mig ikke en god mavefornemmelse.. Så nej - jeg varmer kun kraver på mit hjemmebryg (kan det ikke holde - kan det drikkes..)....ikke på stolper, der formodes, at være blivende..
Men måske, dine venner giver dig gratis kraver - for at reklamere her??

Denne bruger er slettet og ikke længere aktiv.

JensHøj & PinkHenrik

Jeg har nu gået og kigget på stolperne igår aftes (og haft jeres anker i hovedet). 

I rejser et interessant spørgsmål som jeg vil undersøge ved dem imorgen :-/

Et nu blevet godt jysk "stædig" og kunne godt tænke mig svaret. Det ville selvfølgelig være træls hvis man ikk har taget højde for dette, men forestiller mig selv at fugten i de revner der opstår, "lukkes" - delvist - ved påsvejsningen kva det smeltede tjære.

Tak for indsparkene.

H.E. 


@@@

NATUR: Du er sgu for sjov  :-))) drik du bare lidt mere af dit "hjemmebryg", som du nævner......så vil jeg gå ned i kælderen, og tage en svømmetur i mine sponsor kraver imens. 



Hilsen HandyMnd

Nå, jeg kan da se jeg har været forud for min tid, da jeg som et forsøg brændte tagpap rundt om de 3" stolper, jeg brugte til en kompostbeholder for en del år siden. Den står stadig. 

Ærgeligt at de kun sælger i store pakker mellem 75 og 150 stk. Det er til et kæmpe hegn. 


 "mod regulær dumhed kæmper selv guderne forgæves"

Der er yderligere 38 indlæg i tråden.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.
Sponsor på LDS
Malgodt.dk

Malgodt er sponsor på Lav-det-selv.

Få særlig rabat på maling, epoxy og meget andet.

Se mere

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis

Se også