Mål om jordspyd virker

ForrigeForrige    NæsteNæste
Side 4 af 4 << < 1234
ev elmand

Min uddannelse er elinstallatør og med ja faktisk  lige i disse dage 50 års erfaring fra jeg kom i lære. I de sidste mange år som maskine reparatør. Jeg ved at flere af de andre deltager i denne tråd har nogenlunde samme baggrund. Så jeg mener ikke der mangler ekspertise. 

Hvis der overhovedet bliver afledt en strøm som kan mindske motor strømmen vil dit HPFI relæ slå fra. Så kun et diagram kan overbevise om noget andet.

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
je_ns

Jeg har en enkelt gang været ude for, at en "klikson" brugte jordledningen, som den ene leder, det var på en pumpe.

Det kunne måske være samme med markisen, dog giver det vel stadig ikke mening at der skal være jordforbindelse. Udover selvfølgelig altid er en god ting, med en jordforbindelse, og især da når det drejer sig og udendørs udstyr.

skippersimba

Tak for opfølgning på mit spørgsmål....godt at få bekræftet at det er faglige kompente personer der udtaler sig og ikke kun almindelige gør det selv folk. Derfor vil jeg nu tage kontakt til firmaets montør og og bede ham fremlægge diagrammet for motor, så vil jeg vende tilbage, når og hvis de vil udlevere det. Tak for interresen for at besvare spørgsmålet, det glæder mig.

ev elmand

Du kunne jo starte med at fortælle hvilken model det er. Måske kan der findes oplysninger på nettet- Du skal huske at du startede tråden bare med jordspyd måle problematikken, og så senere nævnte markise. Alle svar henfører jo til det der er oplyst, samt vores egen erfaring. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
skippersimba

Det handler om en Debel Markise model Madrid

S. Fabrin

Der ikke vist noget diagram i montagevejledningen (det var heller ikke ventet). Endvidere er der ikke gjort opmærksom på, at forsyningen skal være med jordforbindelse. Der er gjort opmærksom på, at installationen skal fortages af en installatør. Det betyder ikke, at der skal laves jordforbindelse, hvis installationen er så gammel, at der ikke var krav om jordforbindelse på det tidspunkt, installationen blev lavet.

fase
skippersimba

S.Fabin Hmm...ja du har en pointe....men så meget mere giver det jo ikke mening at motoren vil tage skade såfremt der ikke er tilsluttet jordforbindelse.

ev elmand

Jeg synes ikke det er umagen værd for dig skippersimba at ofre mere krudt på det. Du har fået lavet en fornuftig jordforbindelse, de kan ikke komme efter dig ved eventuelle garanti problemer o.s.v. , og så er der bare tilbage at vente på at du får brug for den. Altså at solen skal begynde at skinne.

Om de har en historie der ikke holder vand kan være ligegyldig nu, når du har etableret det. De tror sikkert selv på det, og så er det jo ikke " rigtig løwn"

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
sinkodingo

Jeg synes personligt det kunne være sjovt at se hvilken forklaring de vil komme med. 


skippersimba

Nyt Nyt...... fra markise firmaet  

Jeg har gennemset dine mails her og kan fortælle at markisen i henhold til Dansk lovgivning skal tilsluttes med jordforbindelse.
Hvis markisen ikke tilsluttes korrekt af en autoriseret el-installatør, i henhold til national lovgivning, vil garantien på markisens elektriske dele bortfalde.

Vi er fra tid til anden ude for at skifte en motor der er ”død” – og hvis der ikke er tilsluttet strøm korrekt efter loven bortfalder garantien, og et eventuelt motorskift vil være for egen regning.
Det vil vi gerne undgå – derfor dette krav om autoriseret tilslutning.

sinkodingo

Det jo også en helt anden problematik.

ev elmand

Det sidste er fornuftig tale. Garanti bortfalder hvis det ikke er monteret korrekt. Så det har de at hænge deres hat på når motorer står af. (De bruger ikke ordet ofte, for det ville være dårlig reklame ) Jeg har et par gange i de senere år repareret den type markise ( ikke det mærke) Her så det ud som om motor var stået, af i begge tilfælde. I virkeligheden var det kondensator i begge tilfælde.

I tidligere mails stod der at motor overbelastes og med tiden dør hvis der ikke er jordforbindelse, det er det der er noget vrøvl. 

Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
skippersimba

Jeg takker de medvirkende i denne tråd, for at være medvirkende til at få fakta på bordet. En del af indlæggene har været afgørende, for at få firmaet til at trække, deres uforståelige påstande tilbage, om virkningen af jordforbindelse i stikkontakter.

skippersimba

Så kom der lige en sidste melding fra markise firmaet inden jeg lukker for min del af tråden.

Nej det er ikke noget vrøvl.

Vi har skiftet motorer på markiser, hvor eneste fejl var manglende jordforbindelse.
Det kan være at det skyldes lynnedslag, kortslutning, fugt i installationer og jeg skal ikke gøre mig klog på grundene.

Markiserne er CE godkendte i henhold til maskindirektivet, og DS/EN13561- og ifølge dansk lovgivning skal maskinen tilsluttes af en autoriseret elinstallatør i korrekt sikringsklasse, med sikkerhedsafbryder og med jordforbindelse.
Om der skal være jordforbindelse i huse fra 60 erne, ved jeg ikke, men flere af vores kunder får hamret et jordspyd i inden markisen monteres.
Jeg håber dette giver mening.

Vi kan ikke garantere for markisens elektriske komponenter, hvis lovgivningen ikke er overholdt.

Side 4 af 4 << < 1234
Vil du være med? Log ind for at svare.

 

Lignende indlæg

  1. Jordspyd
  2. Teste jordspyd
  3. Jordspyd nyt jordkabel
  4. Jordspyd og installation(evt. en elektriker)
  5. Jordforbindelse?

 

Har du et spørgsmål eller vil du hjælpe de andre?

Registrer dig som bruger nu - det er gratis!

Opret profil her

 

LDS-tilbud lige nu