Mål om jordspyd virker

Har banket et jordspyd i jorden som kun skal tilsluttes en enkelt stikkontakt. Hvordan ved man om jordforbindelse er ok.

Har banket et jordspyd i jorden som kun skal... Vis hele indlægget
58 svar
 Følg tråden
Der er 50 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

S.Fabin Hmm...ja du har en pointe....men så meget mere giver det jo ikke mening at motoren vil tage skade såfremt der ikke er tilsluttet jordforbindelse.

Jeg synes ikke det er umagen værd for dig skippersimba at ofre mere krudt på det. Du har fået lavet en fornuftig jordforbindelse, de kan ikke komme efter dig ved eventuelle garanti problemer o.s.v. , og så er der bare tilbage at vente på at du får brug for den. Altså at solen skal begynde at skinne.

Om de har en historie der ikke holder vand kan være ligegyldig nu, når du har etableret det. De tror sikkert selv på det, og så er det jo ikke " rigtig løwn"


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg synes personligt det kunne være sjovt at se hvilken forklaring de vil komme med. 


Nyt Nyt...... fra markise firmaet  

Jeg har gennemset dine mails her og kan fortælle at markisen i henhold til Dansk lovgivning skal tilsluttes med jordforbindelse.
Hvis markisen ikke tilsluttes korrekt af en autoriseret el-installatør, i henhold til national lovgivning, vil garantien på markisens elektriske dele bortfalde.

Vi er fra tid til anden ude for at skifte en motor der er ”død” – og hvis der ikke er tilsluttet strøm korrekt efter loven bortfalder garantien, og et eventuelt motorskift vil være for egen regning.
Det vil vi gerne undgå – derfor dette krav om autoriseret tilslutning.

Det sidste er fornuftig tale. Garanti bortfalder hvis det ikke er monteret korrekt. Så det har de at hænge deres hat på når motorer står af. (De bruger ikke ordet ofte, for det ville være dårlig reklame ) Jeg har et par gange i de senere år repareret den type markise ( ikke det mærke) Her så det ud som om motor var stået, af i begge tilfælde. I virkeligheden var det kondensator i begge tilfælde.

I tidligere mails stod der at motor overbelastes og med tiden dør hvis der ikke er jordforbindelse, det er det der er noget vrøvl. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Jeg takker de medvirkende i denne tråd, for at være medvirkende til at få fakta på bordet. En del af indlæggene har været afgørende, for at få firmaet til at trække, deres uforståelige påstande tilbage, om virkningen af jordforbindelse i stikkontakter.

Så kom der lige en sidste melding fra markise firmaet inden jeg lukker for min del af tråden.

Nej det er ikke noget vrøvl.

Vi har skiftet motorer på markiser, hvor eneste fejl var manglende jordforbindelse.
Det kan være at det skyldes lynnedslag, kortslutning, fugt i installationer og jeg skal ikke gøre mig klog på grundene.

Markiserne er CE godkendte i henhold til maskindirektivet, og DS/EN13561- og ifølge dansk lovgivning skal maskinen tilsluttes af en autoriseret elinstallatør i korrekt sikringsklasse, med sikkerhedsafbryder og med jordforbindelse.
Om der skal være jordforbindelse i huse fra 60 erne, ved jeg ikke, men flere af vores kunder får hamret et jordspyd i inden markisen monteres.
Jeg håber dette giver mening.

Vi kan ikke garantere for markisens elektriske komponenter, hvis lovgivningen ikke er overholdt.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis