Ovn springer sikring

Hej alle

Jeg har et problem jeg håber der er en der kan hjælpe med.

Min 4 år gamle Siemens ovn valgte her til aften at tage sikringen. Jeg kan slå det til igen, og det kommer lys i ovnen. Men lige så snart jeg tænder for den går sikringen igen. Jeg tænkte det kunne være et Varme legeme, men det sker uanset om jeg alene køre varmluft, over eller undervarme...!

De øvrige hvidevare på samme gruppe kører uden problemer, også dem der kommer efter ovnen på kablet.

Nogen ideer til hvad det kan være ?

Hej alle Jeg har et problem jeg håber der er en... Vis hele indlægget
19 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

 De ledninger som kommer fra kontrolmodulet og går til varmelegemerne, skal du tage fra deres tilslutninger på kontrolmodulet (skriv farve og tilslutning op og/eller tag et billede af tilslutningerne). Derefter tænder du for ovnen. Hvis relæet nu kobler ud, er fejlen i kontrolmodulet. Hvis relæet ikke kobler ud, kobler du varmelegemerne til et ad gangen indtil relæet kobler ud igen. Det varmelegeme, som får relæet til at koble ud, er det varmelegeme, som er defekt. Det allerbedste var, om du havde mulighed for at isolationsmåle varmelegemerne i forhold til jord. 


fase

Nu ved jeg ikke præcis, hvad den lilla ledning laver, men der to ledninger på hver varmelegeme. Prøv at tage alle ledninger fra varmelegemerne en ad gangen, så du kun har den lilla ledning tilsluttet varmelegemet. Det gør du så for alle varmelegemer.  Om det er kontrolmodulet kan næsten kun afgøres ved at måle på varmelegemerne for at kunne afgøre, om det er den/dem.

Har du en mulighed for at måle isolationsmodstand på dine varmelegemer?


fase

For mange år siden havde vi også bøvl med et voss-komfur der konstant sprang 16 a sikringen i tavlen. Elektrikeren fandt en grillet mus ved klemmerækken i komfuret.    

Husk billede.


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Vedhæftede filer:

Der er nok en af disse der kan passe, men du skal også vide noget om spolespænding og om ben placering da jeg går ud fra at det er til lodning på print. 

På RS online har jeg sat filtre for printrelæ - 10 A - husholdningsmaskiner


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Super. Jeg prøver at kigge det igennem

Takker

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis