Råd søges vedr. dræn eller faskine i staudebed

Vores nyanlagte staudebed (ovalt bed på ca 25 kvm) står under vand når det regner. Der er herregårdssten i et stort område omkring bedet.

Hvordan løser jeg problemet med vand i bedet? Jeg tænker at:

1. Opgrave alle stauder

2. Grave den øverste gode muldjord af og lægge tilbage til slut

3. Grave ned til ler og traktose og køre det væk


Giver det mening at grave en faskine ned - og evt hvilken slag inden der lægges evt grus og sandet jord inden den gode muldjord øverst, som stauderne ska genplantes i?


Håber I har erfaring eller gode råd! Jeg er i tvivl om det er nok at fjerne traktose og ler, når der i et stort område omkring beder, ikke er græs eller andet, der kan aftage noget af regnvandet.

1 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

En enkel og nem metode kunne være du bore en række huller spredt rundt i bedet til dræning af vandet så dybt du kan med et pælebor, enten med et til håndkraft eller et lejet med motor. 

Eks: https://www.jemogfix.dk/garden-pael...1/9040044/  De findes også med en diameter på 6-8-10-12 cm, hvor et med en lille diameter er nemmere og betjene hvis det er overarmens muskler der er drivkraften.    


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis