Ret kolonihavehus op

Jeg har for nylig købt et kolonihavehus, og det er temmelig skævt. Grundhuset står på punktsokler af sten, og den tilbyggede terasse står på punkter af fliser. 

Hvordan kan man prøve at rette op på huset? 


Hans - kolonihaveejer
7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Kan du komme til at løfte dele af huset lidt med et koben. Så ville jeg kile det op med almindelige trækiler, indtil det stod ok efter en snor. Lidt op - kile under - lidt op ved næste punkt o.s.v Så tilbage igen og lidt op.  Når du er tilfreds med resultatet støber du op under huset hvor punkterne er. Kiler kan rådne væk eller tages ud efter 1-2 uger. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Du kommer ingen veje med et koben her , en donkraft er hvad der skal til , eller flere , og murpap til at ligge imellem sokkelstenene og træklodserne og remmen , det er for at ungå fugt nedefra , 


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Nu kommer det vel an på hvad der er skævt ved huset. Som jeg læser spørgsmålet er det husets vægge der hælder til den ene side, sikkert på grund af manglende afstivning af skelettet, så det kun er den inderste/inderste beklædning der holder "slottet " oprejst. Inden bygningen kan rettes op på den rette måde, ville det helt sikkert være dejligt med nogle flere oplysninger, såsom bygningens materialer eventuelt nogle billeder af herligheden.   


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.

Tak for super gode svar. Her et par billeder... som I kan se hælder det flot til venstre...



Hans - kolonihaveejer

Ja ok på den måde skævt, Når der blev præciseret hvilket fundament det stod på, regnede jeg med at det var dem der var sunket. 

Det er nok ikke så vanskeligt at rette op, hvis man kan få fat med en kæde eller lig. omkring en lofts bjælke i den ene ende og så bore 1 eller 2 ekspansions bolte i gulvet i modsatte ende ef huset. De skal så holde et stykke fladjern med hul i. Så kan man trække med en kraftig talje, og huset vil rette sig. Det vanskelige bliver så at få det til at blive på plads, da du jo nok ikke kan have talje og bolte i gulvet  til at blive permanent. Hvis vægge skal renoveres kan man sætte skråstivere ind i væggene som kan holde det på plads. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
Annonce

Hvis et kolonihave hus er blevet skævt så er det fordi sokkelstenene langtsom synker ned , enten har man brugt for få sokkelsten , eller man ikke har lagt en 50X50 flise under sokkelstenen for at fordele vægten . 

Det er ikke bare lige, problemet er hvis man hæver huset i den ene side hvad så med sokkelstene midt inde under huset , de er ikke lette at komme til , der skal jo også klodset op der , ellers vil gulvet gynge.....


Mvh S.H.
Hvorfor udsætte noget til i morgen , hvis man kan få andre til at lave det idag............

Syntes stadig det er svært og se, men er det huset eller terrassen der er skæv ?

Skal huset rettes op, vil det sikkert kræve du tager vinduer og døre ud inden Eriks metode tages i brug grundet en sådanne omgang godt kan gøre glassene øg. Under alle omstændigheder skal huset efterfølgende gøres stift i den nye stilling, hvilket også vil kræve at noget af klædningen eller indervægene skal af.

Er det terrassen kan du gøre hvad du synes er nødvendigt. Det kunne dog være den er bygget skævt !  Ved nærmere eftersyn igen er der ikke meget stivelse indbygget i terrassen.  


Mvh. Leif.

Onliner:
"Diskutér ikke med en idiot. Vedkommende vil gøre alt for og trække dig ned på sit eget sølle niveau, for derefter at slå dig med sin enorme erfaring i kaos.
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis