Væghængt badeværelsesmøbel - hvilke rawplugs?

Hej, 


Jeg håber I kan hjælpe. Vi står og skal have hængt et badeværelsesmøbel op i en murstensvæg. Det er i en ældre lejlighed, så dette skal påregnes i forhold til murstenes stand. 


Møblet får en samlet vægt i den ret tunge ende, da bordpladen som kommer på er i et marmorlignede materiale. 

Selv har jeg kig på disse rawplugs, men er der andet som ville være bedre at anvende? 


http://www.expandet.dk/tekark/313.pdf


På forhånd tak!

7 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Måske det lige skal siges, at det drejer sig om 2 skabe på hver 80 cm i bredden. Selve møblet er fra HTH, hvor beslaget som medfølger ser sådan her ud: 


Helt generelt er de viste ekspansionsbolte ikke så gode i murstensvæg, de klemmer godt nok ud af men kan også nemt knække stenene hvis ,man rammer tæt på en fuge  

En god plastplugs er bedre. 

Det ligner et skab hvor der bagpå er sådan en liste med en skrå underkant. Den modsvares så af en tilsvarende liste med en skrå overkant. Den sidste skal skrues på væggen med flere skruer. De viste beslag er kun til ekstra fastspænding


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik

Umiddelbart har jeg også fundet ud af, at ekspaionsboltene ikke er de bedste, da murstene muligvis er for porøse og dermed kan gå fra hinanden. 

Derfor er en fransk skrue med tilhørende rawplugs blevet anbefalet. 

Der medfølger desværre ikke den såkaldte skråliste som jeg godt kender fra andre møbler, der er kun det lille beslag med, som billedet viser ovenfor. 

Jeg har sat et billede ind af skabets bagside. Hvis I har nogle godt ideer til hvordan skabet kan hænges op, på en lidt mere forstærket måde, end blot de små hængsler, så ville det være en stor hjælp. 

Ja det er bare bor huller gennem den øverste liste og hænge det op i karm skruer 


Hjemmelavet er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel.

Annonce

De beslag, du har vist i dir første indlæg, er ikke beregnet til at hænge skabet op i, men er beregnet til at holde skabet sammen. Som anført ovenfor bor et hul f.eks. 15 cm. inde og midt på øverste liste. Bor 8 mm huller og sæt 8mm plugs i og dertil 6 mm møbelskruer eller brug karmskruer.


fase

Jeg synes bedst om plugs og skruer i den forbindelse. Karmskruer er desideret beregnet til at holde karm på plads med den afstand man nu får den skruet i med. Her vll du jo gerne at skruen trækker skabet hårdt ind imod væggen.

For ikke at stå med hele skabets vægt, boremaskine, målebånd og lodstok samtidig.kan du sætte et bræt fast på væggen under begge skabe så den er i vater, og lave en streg på den som angiver 1. skabs kant. Så er det bare at stille skabet oven på det og begge skabe sidder på linje og i vater. Du borer så med murbor direkte igennem dine huller og slår ligeledes plugs igennem huller. Der er så ikke så mange udmålings problemer. Bagefter fjerner du brættet


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis