El-diagram lamper

Hej alle


Jeg skal have trukket noget strøm i min lade (læs:nybegynder) :)


Håber at nogle kan hjælpe evt. med et diagram på hvordan det skal se ud.

Det bliver disse der skal sættes op: http://www.harald-nyborg.dk/p7785/vaadrumsarmatur-1x14w-med-roer

I hver ende af rummet er der en afbryder og som i kan se er eltavlen i den ene ende.


Lad mig gerne vide hvordan det skal se ud - bare rolig jeg skal nok lade være med at tilslutte noget, men vil gerne gøre alt klar så det bare skal sluttes til.

Ligeledes hvor mange faser der skal bruges.

Umiddelbart har jeg fået af vide at dette skal bruges http://www.harald-nyborg.dk/p8790/armeret-install-kabel5x1-5-50m


På forhånd tak


2 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Først, hvorfor giver du ikke 20 kr. pr. armatur mere og sætter 1x36W armaturer op? Det giver mere lys i laden. Du skal bruge 5x1,5 mm2 kabel, og det behøver ikke være armeret, med mindre du har dyr og dermed change for gnavere. Nu kender jeg ikke din bygning, så uden at kende bygningen ville jeg sætte en menbran dåse på væggen over eltavlen lige under loftet. Derfra ville jeg trække et stykke 3x1,5mm2 ned i tavlen. Fra rækken vist øverst på tegningen ville jeg trække et 3x1,5mm2 kabel til dåsen. Fra dåsen og til afbryderen vist til højre ville jeg trække et 5x1,5mm2 kabel. Fra dåsen og til nederste række ville jeg også trække et 5x1,5mm2 kabel. Imellem armaturerne i øverste række trækker du 3x1,5mm2 kabel. Mellem armaturerne i nederste række trækker du 5x1,5mm2. Fra sidste armatur og til afbryderen til venstre på tegningen trækker du ligeledes 5x1,5mm2 kabel. Ved begge afbrydere er der mulighed for at få en stikkontakt nedenunder. Diagrammet kan vi vende tilbage til når du går igang med tilslutningen. Lav nu ikke kablerne for korte. Med det mener jeg, at de gerne må være 10- 15 cm. længere end afstanden fra forskruningen og til tilslutningsklemmerne. Bøjlefastanden er 18- 20 cm.


fase

Den med 1 x 36 w er naturligvis næsten et must. Du skal bruge armeret kabel: " hvis der er risiko for gnaver angreb. ( det gælder f.eks. i møllerier, bagerier og landbrugets drift bygninger". 

Selv om du skulle have en hund eller nogle høns så er risikoen for gnaverangreb umådelig lille oppe på bjælkerne. Laver du derimod et kabel igennem hul mur f.eks. så er det klogt at skærme den med et beskyttelses rør. 


Har nogen samlet det, kan det skilles ad. Samles igen ? ?


m.v.h. Erik
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis