Afspærringsventil lovpligtig?

Hej med jer,


For nogle år siden fik jeg opsat en håndvask på mit lille WC hvor der førhen kun var et toilet. Da jeg kun havde brug for koldt vand i hanen, fik jeg en håndværker til at tilslutte håndvasken til samme vandrør, som toilettet får vand fra. Der sidder en afspærringsventil på vandforsyningsledningen før den fordeler sig til toilet og håndvask, dvs. at den spærrer for vandet til både toilet og håndvask.


Er denne installation lovlig? Skal der være separat afspærringsventil til hvert tapsted?


På forhånd mange tak for svar!


Med venlig hilsen

Mikkel

Hej med jer, For nogle år siden fik jeg opsat en... Vis hele indlægget
11 svar
 Følg tråden
Der er 10 indlæg før dette.
Annonce
Annonce
Annonce

Som Erik skriver vil det sikkert være ret let af flytte din afgrening om på den anden side af din afspærringsventil, og så montere en ekstra ventil på "tappesiden". Så er det punkt på din seddel da væk for altid.

Jeg tror nu nok at FantaSize har ret i at det ikke er noget lovkrav. Hvad med f.eks. et bruseblandingsbatteri. Jeg tror ikke at der er ret mange som kan spærre af for vandet i tilslutningerne til blandingsbatteriet. De korte exentriske overgangsstykker, som delvis skjules med rosetter, fåes også med afspærringsventil. Det ser lidt grimt ud, da blandingsbatteriet kommer lidt længere ud fra væggen. Tror at det hovedsageligt bruges i boligforeninger.


Søren O
 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Relaterede emner

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis