Fjerne siprex vægge og sætte gips istedet - spær konstruktion?

Begynder snart at se på at fjerne vores nuværende siporex vægge (ca. 60-70mm tykke). Men er kommet lidt i tvivl om de eksisterende vægge måske kunne være støttende/ bærende.

Jeg har prøvet at skanne alt igennem på plantegninger for at se om der skulle være noget beskrevet, men ikke umiddelbart noget.

Så er der nogen her der har et godt bud på om jeg kan fjerne disse vægge (overstreget med rød) og grave ud til nyt gulv, bygge ny "sokkel" op med leca sten til de komme fibergips vægge.

Vores spær er umiddelbart gitterspær, som jeg har læst mig frem til og de har en spænevidde på ca. 7m., hvilket i princippet godt kunne være selvbærende.

Jeg skal lige have fjernet de sidste lofter, så jeg kan se om spærende evt. skulle hvile på væggen.


Er det nogle gode råd til hvad jeg skal se efter for at sikre mig at de to vægge ikke er støttende? 

6 svar
 Følg tråden
Annonce
Annonce
Annonce

Hej.

Det spær som er afbildet på tegningen er i princippet selvbærende og den gang da huset blev bygget sømmede man sikkert siporexpladerne til spærerne for at afstive væggen. Det har været oppe før at den slags spær som sikkert er sømmet sammen ude på pladsen har det med at sætte sig, for de er ikke nær så godt sat sammen som dem man får fra spærfabrik i dag. Hvis der kommer gipsvægge op under spærene efterfølgende så ville jeg understøtte spær medens jeg laver væggene og så lade den overtage fra siporexen. Sådan en gipsvæg med plader på hver side burde kunne aflaste spærerne så de ikke sætter sig.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Hej.

Jeg synes det er svært at komme med yderligere om det. jeg har været med til at sætte sådan nogle  op og der var ingen understøtning indtil man lavede skillevæggene efter at taget var lagt. Men hvis du kan tage de søm ud som sidder fra spær ned i siporexen så kan man jo mærke om det er løst. Man plejede at kile væggene op imod spær og så understøbe med jordfugtig cement. oven på klaplaget. Hvorfor vil du grave ud og lave sokkel til fibergips? Men som sagt så ville jeg støtte dem af indtil gipsen kan overtage så er du sikker på at det ikke sætter sig yderligere.


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

Takker for dine gode svar.
Væggene er nu kommet ned og spærene virkede ikke til at være alverden støttende efter at have taget et par søm ud. De er nu understøttet med soldater under hvert andet spær, så jeg kan arbejde videre.

Hvis jeg nu vil gå med livrem og seler, hvilket gods skulle jeg så sætte i stålskelet konstruktionen, der er 70mm bred (dertil kommer de 4 lag 1.25mm fibergips).
Ville det være nok med standard regler under hvert spær eller skal jeg ud i nogle I/ H profiler?

Nå ja, vi graver ud, da vi skal have lavet om på rumfordelingen, ordne nogle gulvskader i et badeværelse fra brusekabine og så ellers gulvvarme i alle de nye rum.

Hej.

Hvis der kommer et stålskellet med 4 lag fibergips op som understøtter spærerne i stedet for gasbetonnen så kan jeg ikke se at du behøver at gøre mere. Jeg forstår at det du har skraveret rødt skal væk? hvor kommer gipsvæggene op?


Mange hilsner Kovas,

I et diktatur må ingen sige sandheden.
I et demokrati må alle lyve.
KK Steincke.

De nye vægge kommer op samme sted med undtagelse af de sidste 2 1/2 m.

Efter at have fjernet den stump gasbeton der går helt ned til det nederste lag beton, kan jeg se at der ligger små træstumper, som er blevet brugt til at støtte pladerne op mod spærene, samt noget forholdsvis porøs beton. Så hvis mine vægge skulle have været bærende/ støttende, så er det et noget risikabelt underlag under disse plader.

Jeg nøjes med de fire lag og stålskelettet.

Tak for god sparring.

 Følg tråden
Vil du være med? Log ind for at svare.

Tilmeld dig og få fordele



Deltag i forummet, stil spørgsmål og svar andre

Favoritmarkér spændende indlæg

Færre reklamer, når du er logget ind
...og meget mere



Tilmeld dig gratis